- - Vinohrad a sklep
- + Ve vinohradě
- - Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- - Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Přípravky na ošetření vín a moštů » Víno
Clarito SP 100 g
Kód produktu: 0656
Komplexní čiřící přípravek s vysokým stabilizačním účinkem na fenolické látky, zejména na bílkoviny.
79 Kč 65,29 Kč Bez DPH
Clarito® SP je kombinovaný čiřící přípravek s vysokým stabilizačním účinkem na fenolickélátky, zejména na bílkoviny. Vysoký obsah kvalitního PVPP zajišťuje specifickou absorpci tříslovin a fenolických látek s vysokým stupněm oxidace. Tento účinek je koordinovaný přítomností rostlinných bílkovin selektovaných na základě analýzy povrchového náboje a pro jejich specifické schopnosti odbourávání tříslovin.
Clarito® SP neobsahuje produkty, které jsoupodle stávající legislativy považované za „potravinové alergeny“. Navíc, surovina nepochází z geneticky modifikovaných organismů (je tzv.GMO – free).
Pro svůj vysoce specifický účinek je přípravek doporučen pro ošetření jakostních vín s cílem zabránit jejich oxidaci z důvodu fenolických látek.
Přípravek je obzvláště vhodný pro zlepšení charakteristik oxidovaných bílých a růžových vín, snížení hladiny tříslovin u mladých červených vín, odstranění kyselé chutě a zlepšení barvy ročníkových červených vín; lze jej rovněž použít pro ošetření moštů a vinných octů. Při finální stabilizaci vín, zejména bílých vín, může dojít ke selhání stabili-začního účinku Clarito® SP na proteinové látky pro Proteotest (pro analýzu stability bílkovin); v takovýchto případech se®doporučuje doplnit če-ření s bentonitem Plusgran Gel, který má vysokou schopnost odbourání bílkovin.
Komplexní čiřící prostředek s podílem P.V.P.P. působící v širokém spektru nestabilních koloidních látek (bílkoviny apod....). Lze použít na odstranění hořčin ve víně.
Složení: Selektované rostlinné bílkoviny a proteiny s povrchovým nábojem 10%, PVPP 26%, aktivovaný bentonit 61%, hydrouhličitan draselný 3%. Směs polysacharidů s vysokou molekulární hmotností, kyselina L-askorbová (vitamín C).
Dávkování: mošty 50 - 100 g/hl, bílá vína 10 - 80 g/hl, červená vína 10 - 60 g/hl, vína nestabilní, oxidační 80 - 120 g/hl.
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy