- - Vinohrad a sklep
- + Ve vinohradě
- - Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- - Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Zpracování hroznů » Lisování
Lis na ovoce 36 profi
Kód produktu:
Klasický ruční lis na ovoci.
8 990 Kč 7 429,75 Kč Bez DPH
Ruční lis slouží k lisování šťáv z rozdrcených jablek, hroznů a jiného ovoce při výrobě moštů a vín. Sběrná kovová mísa s otvorem (v níž se shromažďuje lisovaná šťáva), je připevněna na základně z ocelových profilů. Koš je vyroben z bukového dřeva. Pro připevnění lisu k podlaze, stolu apod. slouží otvory v opěrných nohách.
V ose základny a mísy je zapuštěn vodící šroub s lisovací hlavou, přičemž koš lisu je třeba vycentrovat pomocí půlkruhových přítlačných desek k vodícímu šroubu. Postupným otáčením šroubu vytváříme potřebnou lisovací sílu, která je přenášená přes dřevěné hranoly a tlačnou desku na lisované ovoce.
Pro lisování ovoce, mimo vinných hroznů, se doporučuje vložit do vnitřního prostoru koše před naplněním ovocnou drtí řídkou tkaninu nebo filtrační vložkou, která zamezí vytlačování lisované drti spárami mezi laťkami koše. Výška základny od podlahy umožní zasunout pod lis nádobu pro vylisovanou šťávu.
Parametry
- průměr koše: 32,5 cm
- výška koše: 43,5 cm
- objem: cca 48 kg ovoce
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy