- - Vinohrad a sklep
- - Ve vinohradě
- + Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve vinohradě » Knihy a publikace
Pomologie - drobné ovoce a skořábkoviny
Kód produktu:
Přes 140 barevných fotografií a popisů odrůd drobného ovoce, jeho pěstování, technologie, .....
149 Kč 149 Kč Bez DPH
Po značně úspěšné dvoudílné pomolodgi "Jádrovin" a "Peckovin" si nyní dovolujeme předložit poslední díl do mozaiky – pomologii "Drobného ovoce a skořápkoviny", kde najdete popsány významnější odrůdy angreštu, rybízu červeného a bílého, rybízu černého, maliníku, ostružiníku a jahodníku. Ze skořápkatého ovoce pak ořešák vlašský, mandloň a lísku.
Tak jako dva díly předchodí i tato kniha si klade za cíl nejenom přinést pouhý výčet odrůd, které můžete na svých zahradách nebo
v sadech pěstovat, ale zároveň pomoci s výběrem odrůdy do konkrétních podmínek a také blíže představit jednotlivé druhy a seznámit čtenáře se základy jejich pěstování.
Obecné úvody jsou opět odděleny od obecné části zahrnující původ a dělení druhu do skupin, nároky na stanoviště, přes podrobnější rozepsané pěstování a speciální část věnovanou nejdůležitějším chorobám a škůdcům, až po vysvětlení konstukce popisů jednotlivých odrůd, což je důležité pro pochopení jednak různorodosti odrůd v rámci ovocných druhů a jednak též pro samotný výběr odrůdy konečnými uživateli.
Samotné popisy jednotlivých odrůd obsahují hned v úvodu velmi jednoduché rozdělení podle doby zralosti a pomologického dělení, podle vhodnosti využití plodů a konečně podle vhodnosti pro různé pěstitelské oblasti. Pokud to bylo možné, byla snaha o zjištění co nejpřesnějšího původu odrůdy, který také může napovědět, do jakých podmínek bude odrůda vhodná. Vlastní popisy jednak spolu
s fotografií plodů poskytnou vcelku podrobnou informaci o vlastnostech rostlin, polodřevin, keřů a stromů.
Oddíl, který hodnotí plody pak vypovídá o jejich kvalitě, hlavně tedy o chuti. Kapitola závěrečná, nazvaná "Celkové hodnocení" vyzdvihuje převážně kladné případně záporné vlastnosti odrůdy a některé další důležité informace, např. o různé odolnosti proti chorobám, mrazu, vhodné využití plodů atd.
Věříme, že publikace bude mít obdobně kladný ohlas, jako knihy minulé a vhodně doplní vaši knihovnu tak, aby obsahovala všechny významnější moderní, ale i tradiční odrůdy důležitejších ovocných druhů zrovna tak jako stručný pěstitelský návod pro jejich pěstování.
Formát A5, vazba vázaná, počet stran 214.
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy