Powered by Smartsupp

UPOZORNĚNÍ

Z důvodu stěhování skladů bude ve dnech 16.4. (út) až 23.4. (út) zastaveno zpracování eshop objednávek. Zásilky budeme expedovat po tomto datu. Je nutné upozornit, že dodání objednávky proto může mít i více než týdenní zpoždění.

Vinařský dům KOPEČEK

Pomůžeme s objednávkou: +420 777 903 432 8:00 - 17:00

Jaro Léto Podzim Zima Postřehy

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Zase je to jinak

Vinobraní roku 2018 se nečekaně brzy přehouplo do své závěrečné fáze. Bylo rozhodně jiné, než to minulé i předminulé. Díky bezproblémovému vegetačnímu období, absence tlaků různých nemocí i mrazů nám naše vinice ukázaly, jak umí být štědré. I to je ten půvab „vinařiny“. Ještě před rokem jsme marně sháněli hrozny a byli jsme ochotni koupit jakoukoliv odrůdu, jen abychom alespoň částečně naplnili sklep. Letos jsem musel, ač nerad, mnoho skvělých odrůd odmítnout. Sklep není nafukovací.​

U nás ve Vinařském domě v Dubňanech poznáme, jaká je úroda a jaký je její zdravotní stav, aniž bychom vyšli do vinic. Tak například se letos velmi málo prodávala buničina Greencel. To znamená, že úroda byla natolik vysoká, že vinařům nestálo za tu námahu recyklovat kaly. Značí to rovněž o tom, že hrozny byly zdravé, kvasily jak měly, a tak byla jen minimální nutnost do tohoto procesu zasahovat. Prodalo se také méně větších balení na výživu kvasinek. To značí rychlejší průběh kvašení. Ten byl způsoben mimo jiné i nižším obsahem kyselin v moštech. To nakonec potvrzuje i vysoký prodej kyseliny vinné a také přípravku Kyselina Reagenz určeného k jejich měření.

Na měsíc srpen jsme vyhlásili 20% slevu na nerezové nádoby. Zájem byl obrovský. Doposud se nám nepodařilo všechny zájemce uspokojit, a tak akci postupně prodlužujeme až do měsíce října. To proto, abychom se zachovali ke všem zájemcům stejně. Nedostatek nádob není naše vina. Objednávky od nás k výrobci byly dostatečně velké. Bohužel (z pohledu zemědělce spíš bohudík) ale nebyla nadúroda jen hroznů. V Itálii, kde pro nás nádoby vyrábí, byla letos velmi nadprůměrná úroda oliv. Olej z nich se po vylisování ukládá do nerezových nádob různých objemů, a italský výrobce nestačil krýt poptávku ze dvou stran. A aby toho nebylo málo, ještě mu jeho zaměstnanci vstoupili do týdenní stávky. Ale za pár dnů (podle slibů italské strany) by už mělo být nádob dostatek a my jako odměnu za trpělivost našim zákazníkům, cenovou akci na nerezové nádoby prodloužíme až do konce října. Možná toto prodloužení využijete jako nákup vhodného dárku na vánoce.

Jaká bude kvalita letošních vín je ještě velmi brzy zodpovědně říci. Budou rozhodně senzoricky jiná, než ta z minulého roku. Kdo má radši vína z vyššími kyselinkami, ať si schová ta minulá. Kdo má radši vína sladší, s jednoduchou strukturou, bude se mu letošní rok velmi líbit. Já osobně jsem rád za tu trochu deště, co přišla v září, a která nám znásobila objem moštů. Těším se na to, jak si na vínech roku 2018 smlsnu…

Související produkty

Buničina - Greencel 10 kg

1 219 Kč
Čistá buničina Greencel vyčistí z kalů při lisování ještě 95% čisté šťávy
+ -
ks
skladem

Buničina - Greencel 3,35 kg

329 Kč
Čistá buničina Greencel vyčistí z kalů při lisování ještě 95% čisté šťávy
+ -
ks
skladem

Kyselina Reagenz

189 Kč
Roztok k určení kyselin ve víně a moštech. Obsah:250 ml.
+ -
ks
skladem

Kyselina vinná 1 kg

259 Kč
Činidlo šetrně upravující kyselost a zároveň sloužící jako kozervant.
+ -
ks
skladem

Nerezová nádrž 150 l

6 290 Kč
Nerezová nádrž o objemu 150 l s rovným dnem.
+ -
ks
skladem

Nerezová nádrž 300 l

8 190 Kč
Nerezová nádrž o objemu 300 l s rovným dnem.
+ -
ks
skladem

Oenoferm Klosterneuburg F3 20 g

49 Kč
Vysoce výkonné aktivní suché vinné kvasinky. Preparát byl vyvinut ve spolupráci s výzkumným ústavem HBLA-BA Klosterneuburg.
+ -
ks
skladem

Další články

Výroba domácího ovocného vína, příprava a kvašení + recept

Kategorie: Podzim

Výroba vína není jenom o hroznech. Stále oblíbenější jsou také domácí vína z jiných druhů ovoce, a to z dobrého důvodu. Je to zábavný proces, který může dělat každý, a konečný produkt v podobě vlastního vína je nejen chutný, ale také jeden ze způsobů, jak si užít čas s přáteli a rodinou. V tomto článku vám ukážu, jak připravit kvašení na jeho následný zdravý průběh, v čem víno vyrábět a padne zde i několik základních zásad pro výrobu ovocných vín. Dodržení správných postupů lze vytvořit opravdu vynikající produkt, tak proč to nevyzkoušet? Čtěte dále.

Jak vyrobit víno z nahnilých hroznů

Kategorie: Podzim

Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi deštivými. A právě kvůli tomu musíme někdy sbírat hrozny, které nejsou v nejlepší kondici a jsou napadeny plísní šedou. V následujícím článku si popíšeme důležité kroky k eliminaci možných problémů v budoucím víně. Nebo alespoň k jejich zmírnění.

Zpracování moštu a příprava na kvašení

Kategorie: Podzim

Neuvěřitelně letní počasí dohání zpoždění zralosti révy. Takřka tropické dny vhání cukr do bobulí a přehodnocuje tak plány vinařů na sběr. Takže co je připraveno a zdravé, posbírejme co nejdříve. Ale jak vlastně po sběru postupovat? Jak zpracovat a připravit mošt na to, aby se proměnil v lahodné mladé víno? Čtěte dále.

Jak správně vybrat kvasinky

Kategorie: Podzim

Kvasinek dnes máme (zaplať pánbůh) velké množství druhů a na své si u nás přijde opravdu každý vinař se všemi možnými nároky na hotový produkt. Jak se ale v nich vyznat a které konkrétně použít? Pomůže následující stručný přehled.

Některé mladé vína potřebují čas

Kategorie: Podzim

Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to víc se my vinaři rádi ukrýváme do svých klenutých katedrál, letos plných velmi perspektivních vín. A stejně jako s neúprosnou pravidelností přichází tento typ počasí, se stejnou pravidelností se ve sklepích u vína se mezi jednotlivými vinaři roztáčí dohady na téma číření, školení vína a jak a zejména kdy tyto úkony vlastně provést.

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy

Produkt byl vložen do košíku