Powered by Smartsupp

UPOZORNĚNÍ

Z důvodu stěhování skladů bude ve dnech 16.4. (út) až 23.4. (út) zastaveno zpracování eshop objednávek. Zásilky budeme expedovat po tomto datu. Je nutné upozornit, že dodání objednávky proto může mít i více než týdenní zpoždění.

Vinařský dům KOPEČEK

Pomůžeme s objednávkou: +420 777 903 432 8:00 - 17:00

Jaro Léto Podzim Zima Postřehy

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Aktuálně z vinice - 30.8.2019

Včera jsem mluvil s několika vinaři, kteří obhospodařují velké plochy vinic a oba potvrdili, že spouští vinobraní. Zejména skoré odrůdy chtějí rychle dolů. Shodli jsme se na tom, že kondice révy není letos úplně podle našich představ a to i u vinic, které nebyly mechanicky poškozeny kroupami.

Jeden z nich dokonce zahlédl, jak mu hrozny žerou přemnožení hraboši. Chutnají jim kyselé nezralé sauvignony a neuburgy. Ostatně stejně jako srnkám. Takto poškozená réva je pak náchylná k hnilobě a musí se s ní při sběru zacházet docela razantně.

Při mletí a přípravě moštu musíme použít všechny dostupné přípravky eliminující možné budoucí problémy vína. V tomto případě zejména těkavek, acetonových tónů, sirky, malého podíl alkoholu, myšiny a podobných nepříjemných problémů. Každá etapa přípravy moštu má svůj řád. Ošetření rmutu je základ budoucího kvalitního vína. Použití pouhého pyrosulfitu je málo. Hrozí budoucí vysoký obsah vázané síry a také neustálá potřeba dosiřování vína.

Přípravek Tan Fruit Blanc je specialista na ošetření pomletých hroznů. Obsahuje podíl síry, taninů a kyseliny askorbové, tedy vitamínu B. Udrží rmut zelený a svěží i při delším nakvášení, taniny eliminují budoucí potřebu síry malý podíl síry okamžitě zničí nežádoucí bakterie. Mám s Tan Fruit Blankem pro bílá vína velmi dobré a letité zkušenosti. I proto jej, stejně jako ostatní přípravky, o kterých budu ještě mluvit, máme v nabídce vinařského domu v Dubňanech a naši zákazníci jsou s nimi velmi spokojeni.

Na maceraci čevených je nejlepší Tan fruit Rouge. Jeho složení je exkluzivní. Obsahuje jen málo síry a tak nebrání rmutu v řádném prokvašení ve víno. Přitom zabraňuje vzniku nepříjemných tónů, jako oxidace či těkavky z poškozených hroznů.

Rapidase Expresion a Rapidase Extra Color jsou špičkové enzymy, které výrazně zvyšují výlisnost a pomohou dostat do vína to nejlepší z hroznů. Zejména aromatiku, svěžest a ovocnost, tak typické pro naše vína. Vylisovaná vína je nutné, zejména pokud kvalita hroznů není úplně špičková, odkalit.

Prvním odkalením musíme odstranit z moštu zbytky biologického původu, jako broučci, zelené zbytky, které by ovlivnili negativně chuť vína. Ve vinařském domě nabízíme přípravek Rapidase Clear, špičkový enzym, který odkalí mošt za běžných teplot do 12 hodin. Všechny tyto přípravky dlouho používají i špičková profesionální vinařství. Malé balení, které teď ve Vinařském domě nabízíme, otvírá cestu ke špičkovému vínu i těm nejmenším malovinařům.

Jak říká můj syn, aj z malé bečky jde udělat velké víno. Jen se mu musí někdy trochu pomoct..

Akce:

Související produkty

Anchor Exotics MOSAIC 20 g

89 Kč
Prémiové kvasinky, vytvářející špičková bílá vína. Exotická ovocnost, tioly, květiny, líčí. Vhodné také pro kvašení v sudu.
+ -
ks
skladem

Bentonit Eiwex granulát 1 kg

Bentonit Eiwex granulát 1 kg
 Doporučujeme
 TOP PRODUKT
69 Kč
Vynikající přírodní granulovaný bentonit, účinný již od 6°C! Vhodný pro odstranění tepelně labilních bílkovin u vína, moštů atd. Je vhodný také ke snížení obsahu taninů a k zastavení kvasných a jiných procesů.
+ -
ks
skladem

FermiHill Rose 100 g

149 Kč
Ovocná, harmonická, lehká a svěží růžová vína.
+ -
ks
skladem

FermiHill Ryzlink 20 g

49 Kč
Čisté, elegantní a svěží ryzlinkové vína s květinovými, muškátovými, limetkovými či minerálními tóny.
+ -
ks
skladem

Rapidase Clear 100 g

549 Kč
Enzymatický přípravek pro odkalení moštu bílých vín. Odkalovací enzym.
+ -
ks
skladem

Rapidase Clear 15 g

89 Kč
Enzymatický přípravek pro odkalení moštu bílých vín. Odkalovací enzym.
+ -
ks
skladem

Rapidase EX color 100 g

519 Kč
Enzymatický přípravek určený pro maceraci barvy modrých odrůd s podporou stability barvy a aromatických látek
+ -
ks
skladem

Rapidase EX color 15 g

99 Kč
Pro zlepšení extrakce a intenzity barvy, barevné stability a celkového procesu zpracování modrých hroznů.
+ -
ks
skladem

Rapidase Expression 100 g

519 Kč
Specifický lisovací enzym pro maceraci rmutů moderních bílých vín.
+ -
ks
skladem

Rapidase Expression 15 g

Rapidase Expression 15 g
 TOP PRODUKT
99 Kč
Specifický lisovací enzym pro maceraci rmutů moderních bílých vín.
+ -
ks
skladem

Tan Fruit Blanc 100 g

179 Kč
Komplexní antioxidační prostředek s taniny
+ -
ks
skladem

Tan Fruit Rouge 100 g

489 Kč
Komplexní antioxidační prostředek s taniny pro modré odrůdy
+ -
ks
skladem

Další články

Výroba domácího ovocného vína, příprava a kvašení + recept

Kategorie: Podzim

Výroba vína není jenom o hroznech. Stále oblíbenější jsou také domácí vína z jiných druhů ovoce, a to z dobrého důvodu. Je to zábavný proces, který může dělat každý, a konečný produkt v podobě vlastního vína je nejen chutný, ale také jeden ze způsobů, jak si užít čas s přáteli a rodinou. V tomto článku vám ukážu, jak připravit kvašení na jeho následný zdravý průběh, v čem víno vyrábět a padne zde i několik základních zásad pro výrobu ovocných vín. Dodržení správných postupů lze vytvořit opravdu vynikající produkt, tak proč to nevyzkoušet? Čtěte dále.

Jak vyrobit víno z nahnilých hroznů

Kategorie: Podzim

Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi deštivými. A právě kvůli tomu musíme někdy sbírat hrozny, které nejsou v nejlepší kondici a jsou napadeny plísní šedou. V následujícím článku si popíšeme důležité kroky k eliminaci možných problémů v budoucím víně. Nebo alespoň k jejich zmírnění.

Zpracování moštu a příprava na kvašení

Kategorie: Podzim

Neuvěřitelně letní počasí dohání zpoždění zralosti révy. Takřka tropické dny vhání cukr do bobulí a přehodnocuje tak plány vinařů na sběr. Takže co je připraveno a zdravé, posbírejme co nejdříve. Ale jak vlastně po sběru postupovat? Jak zpracovat a připravit mošt na to, aby se proměnil v lahodné mladé víno? Čtěte dále.

Jak správně vybrat kvasinky

Kategorie: Podzim

Kvasinek dnes máme (zaplať pánbůh) velké množství druhů a na své si u nás přijde opravdu každý vinař se všemi možnými nároky na hotový produkt. Jak se ale v nich vyznat a které konkrétně použít? Pomůže následující stručný přehled.

Některé mladé vína potřebují čas

Kategorie: Podzim

Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to víc se my vinaři rádi ukrýváme do svých klenutých katedrál, letos plných velmi perspektivních vín. A stejně jako s neúprosnou pravidelností přichází tento typ počasí, se stejnou pravidelností se ve sklepích u vína se mezi jednotlivými vinaři roztáčí dohady na téma číření, školení vína a jak a zejména kdy tyto úkony vlastně provést.

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy

Produkt byl vložen do košíku