Powered by Smartsupp

UPOZORNĚNÍ

Z důvodu stěhování skladů bude ve dnech 16.4. (út) až 23.4. (út) zastaveno zpracování eshop objednávek. Zásilky budeme expedovat po tomto datu. Je nutné upozornit, že dodání objednávky proto může mít i více než týdenní zpoždění.

Vinařský dům KOPEČEK

Pomůžeme s objednávkou: +420 777 903 432 8:00 - 17:00

Jaro Léto Podzim Zima Postřehy

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Víno prakticky i poeticky aneb naše knihy o víně díl 1

Nedávno jsem si prohlížel regály s nabídkou knih v našem Vinařském domě v Dubňanech. Nabídka je opravdu úžasná. Jedná se o knihy renomovaných a velmi fundovaných autorů, jako jsou například doc. Pavloušek a doc. Michlovský z akademie v Lednici, prof. Steidl za rakouského Klosterneuburgu, profesor Malík z Bratislavy a mnoho dalších.

Žádné knihy samozvaných rychlokvašených pseudoodborníků, kteří teď vydávají knihy jako na běžícím pásu a jsou známí spíše z televizních seriálů, v regálech s knihami ve Vinařském domě nenajdete. Pokud vás zajímá vinařina na vyšší úrovni, mohu doporučit tituly: Příprava červených vín, Příprava bílých vín, Bobule a také Technologie šampaňského od doc. Michlovského. Jde o novou řadu velmi podrobných a profesionálních knih. Od prof. Steidla máme skvělé knihy Sklepní hospodářství a Po cestách ke špičkovému vínu či Vinařský marketing od prof. Gosche. Tyto knihy slouží rovněž jako učebnice ve vinařských školách. Docent Pavel Pavloušek je známý svými publikacemi, které otvírají vinařský svět velmi širokým vrstvám. Jeho knihy jsou lehce pochopitelné a dobře čitelné.

Legendární Výroba vín u malovinařů je již mnoho let vlastně bestsellerem mezi vinaři. Stejně skvělé jsou i jeho knihy Pěstujeme stolní odrůdy révy vinné, Bio odrůdy révy vinné, Réva vinná pro malopěstitele, Pěstování révy vinné a výborně postavená a komplexní kniha pro všechny milovníky vína obecně s názvem: Vše, co by jste měli vědět o víně a nemáte se koho zeptat.

Rozhodně by v knihovně milovníka vín či vinaře neměl chybět Přehled odrůd révy nebo od prof. Krause kniha Pěstujeme révu vinnou - 2. rozšířené vydání. Užitečné jsou také knihy Vinohradnická mechanizace a Stroje a zařízení pro vinařství. Kdo víno raději chutnáte, než tvoříte, pro toho jsou tituly Vinařský lexikon, s mnoha fotografiemi a obrázky, skvělé Setkání s vínem od Jiřího Kopečka, degustační příručka Jak přijít vínu na jméno a knížka s vypovídajícím názvem Rosé od Honzy Stávka. Víno napříč staletím nám ve výpravné knížečce ukáže prof. Kraus, stejně jako svou dnes už legendární Novou encyklopedii českého a moravského vína.

Pokud máte dilema Pít či nepít, Odpoví vám ve stejnojmenné knize prof. Milan Šamánek. Myslím, že milovníci vína budou s jeho odpověďmi velmi spokojeni. Mohou si pak po několika doušcích našich skvělých vín počíst v opravdu nádherných a vtipných knížečkách se sbírkami básní o víně od mého přítele a skvělého vinaře (a také znalce života - odtud ty moudré věty) Ctirada Králíka s názvy Víno lehce poetické a lehce erotické a Víno lehce poetické a lehce romantické. Názvy básní jako

Ryzlink Rýnský, Bakchantky, Valtické vinné trhy, Sommeliéři nebo Kapka vína, dávají tušit, že jde o nádherná, opravdu „naše“ vinařská tajemství.

A protože ve Vinařském domě nemáme jen knihy o víně, ale také o zahradě, stromech, keřích ale i pálenkách, také jídle a našich receptech, povím vám o nich už v příštím vydání.

Všchny tyto i další knižní publikace, které stojí za přečtení si můžete také prohlédnout či rovnou koupit v našem e-shopu v sekci Knihy a publikace, zde >>

Související produkty

Příprava červených vín

595 Kč
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu A5 „Příprava červených vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení červeného vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy červených tichých suchých vín a samostatně se zabývá víny zrajícími v dřevěných sudech. Podrobnosti Počet stran: 329 stran Vazba: pevná vazba Rozměr: 177×247 mm Hmotnost: 1080 g Jazyk: český jazyk
+ -
ks
skladem

Sklepní hospodářství

449 Kč
Všechny informace o zracování hroznů, od sběru přes školení vína, po lahvování .... Příručka sklepmistra.
+ -
ks
skladem

Technologie šampaňského

639 Kč
Kniha o počátku a výrobě šampaňského
+ -
ks
skladem

Výroba vína u malovinařů

189 Kč
Praktická příručka pro drobné vinaře. Základy výroby vína a všeho okolo něj.
+ -
ks
skladem

Další články

AKU nářadí - pomocník, který vyžaduje důkladnou péči

Kategorie: Postřehy

Akumulátorové nůžky a další nástroje, obsahující baterie, se stávají součástí čím dál více domácností. Zcela oprávněně, vždyť za velmi dostupnou cenu dokáží ulehčit práci, a to zcela nevídaným způsobem! Jejich údržba však vyžaduje pozornost a zanedbáním bezpečnostních postupů může dojít až katastrofální situaci. Více v tomto článku, který doporučuji všem majitelům akumulátorových přístrojů.

Zase nám to komplikují..

Kategorie: Postřehy

Loňská úroda vína je poslední, kdy nemusíme na etiketách označovat nutriční hodnoty vína v lahvi. A nejenom to. Po letošním vinobraní nás čekají další povinnosti, které jsou z pohledu vinaře, ale i konzumenta slušně řečeno absurdní. Tak se na ně podívejme blíže.

Jak napravit (nejen) přesířené víno

Kategorie: Postřehy

Jak se blíží vinobraní, snaží se vinaři vyprázdnit své sklepy a houfně lahvují. Může se stát, že při této překotné činnosti udělají chybu. Nejčastější je, že víno je před lahvováním neupravené, fádní a přesířené. Existuje nějaké řešení? Kupodivu již ano. A nejde přitom o žádnou šílenou chemií, nýbrž čistý přírodní produkt. Čtěte dále.

Jak fungují postřiky

Kategorie: Postřehy

Přicházející jaro sebou nese nejen pocity probouzející se zahrady, ale i lehké obavy z toho, aby rostlinky byly po celou sezónu zdravé a přinesly své plody. O jejich ochraně různými postřiky jsme na tomto webu již přinesli desítky různých článků. Co tu ale ještě příliš nezaznělo, jsou vlastnosti těchto postřiků. Tedy jak a proč fungují. Součástí každého balení je i obsáhlý leták, kde toto vše najdeme. Obsahuje spoustu odborných termínů, kterým ale ne všichni rozumí nebo si nejsou jisti, co přesně znamenají. Proto se teď zaměříme na tyto termíny a pokusíme se je laicky vysvětlit.

Vinařské potřeby a inflace

Kategorie: Postřehy

Čas běží, začínají se rozbíhat košty, vína se finálně upravují, budou se lahvovat, ukládat a ve vinici pomalu začnou jarní ošetřovací práce. A také v zahradách. Stále se omílá v éteru slovo zdražování, inflace, marže.. Rád bych tedy dnes v rychlosti sdělil, jak to vypadá s růstem cen v naší branži, tedy v prodeji vinařských a hospodářských potřeb..

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy

Produkt byl vložen do košíku