Powered by Smartsupp

UPOZORNĚNÍ

Z důvodu stěhování skladů bude ve dnech 16.4. (út) až 23.4. (út) zastaveno zpracování eshop objednávek. Zásilky budeme expedovat po tomto datu. Je nutné upozornit, že dodání objednávky proto může mít i více než týdenní zpoždění.

Vinařský dům KOPEČEK

Pomůžeme s objednávkou: +420 777 903 432 8:00 - 17:00

Jaro Léto Podzim Zima Postřehy

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

„Špagety” z červené řepy s naolejovanými kopřivami, pomerančem a sezamen

Špagety ze syrové zeleniny jsou není. Tajných typů zeleninové kuchyně pro zachování štíhlé linie. V tomto jednoduchém nízkokalorickém receptu dokonale souzní zemitá chuť obou hlavních surovin. Můžete sníst salátu, kolik chcete, určitě se nasytíte a přitom budete hubnout. Kombinace látek aktivujících metabolismus z kopřivy a z červené řepy má silné antioxidační účinky, neboť obsahuje velké množství polyfenolů a zároveň dodá tělu optimální množství živin a životně důležitých látek.

Podle receptu z knihy Kopřiva - recepty pro zdraví, krásu a vitalitu

Doba přípravy: 20 min

Suroviny (pro 2 osoby)

  • 2 středně velké červené řepy
  • 8 až 10 listů kopřivy
  • Asi 1 čajová lžička dýňového oleje
  • 1 až 2 polévkové lžíce opražených seznamový semínek
  • 1/2 pomeranče

Marináda

  • 2 čajové lžičky slunečnicového oleje
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli
  • 1/2 čajové lžičky medu
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • koriandr (podle chuti)

Kyselá zálivka

  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • Mořská sůl a čerstvě mletý pepř (pro dochucení)

Příprava

Červené řepy oloupeme a na spiralizéru nich připravíme „špagety”.

Na marinádu si v hmoždíři nebo třecí misce rozdrtíme koriandr se solí, přidáme ohřátý mletý zázvor, med a olej a dobře promícháme.

Marinádu nalijeme na „špagety” z řepy, pečlivě promísíme a necháme v chladnu asi 10 minut odpočinout, aby zkřehly.

Kopřivové listy potřeme dýňovým olejem, pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a nakrájíme na kousky. Sezamová semínka opražíme na sucho na pánvi.

Na kyselou zálivku všechny ingredience dobře promícháme.

Poté kopřivy a kousky pomeranče dekorativně srovnáme na „špagety” z řepy.

Zálivku nalijeme do konvičky, ve které ji budeme servírovat na stůl. Do zvláštní misky nasypeme opražená sezamová semínka, takže si každý bude moci podle chuti salát zalít a posypat.

Další články

AKU nářadí - pomocník, který vyžaduje důkladnou péči

Kategorie: Postřehy

Akumulátorové nůžky a další nástroje, obsahující baterie, se stávají součástí čím dál více domácností. Zcela oprávněně, vždyť za velmi dostupnou cenu dokáží ulehčit práci, a to zcela nevídaným způsobem! Jejich údržba však vyžaduje pozornost a zanedbáním bezpečnostních postupů může dojít až katastrofální situaci. Více v tomto článku, který doporučuji všem majitelům akumulátorových přístrojů.

Zase nám to komplikují..

Kategorie: Postřehy

Loňská úroda vína je poslední, kdy nemusíme na etiketách označovat nutriční hodnoty vína v lahvi. A nejenom to. Po letošním vinobraní nás čekají další povinnosti, které jsou z pohledu vinaře, ale i konzumenta slušně řečeno absurdní. Tak se na ně podívejme blíže.

Jak napravit (nejen) přesířené víno

Kategorie: Postřehy

Jak se blíží vinobraní, snaží se vinaři vyprázdnit své sklepy a houfně lahvují. Může se stát, že při této překotné činnosti udělají chybu. Nejčastější je, že víno je před lahvováním neupravené, fádní a přesířené. Existuje nějaké řešení? Kupodivu již ano. A nejde přitom o žádnou šílenou chemií, nýbrž čistý přírodní produkt. Čtěte dále.

Jak fungují postřiky

Kategorie: Postřehy

Přicházející jaro sebou nese nejen pocity probouzející se zahrady, ale i lehké obavy z toho, aby rostlinky byly po celou sezónu zdravé a přinesly své plody. O jejich ochraně různými postřiky jsme na tomto webu již přinesli desítky různých článků. Co tu ale ještě příliš nezaznělo, jsou vlastnosti těchto postřiků. Tedy jak a proč fungují. Součástí každého balení je i obsáhlý leták, kde toto vše najdeme. Obsahuje spoustu odborných termínů, kterým ale ne všichni rozumí nebo si nejsou jisti, co přesně znamenají. Proto se teď zaměříme na tyto termíny a pokusíme se je laicky vysvětlit.

Vinařské potřeby a inflace

Kategorie: Postřehy

Čas běží, začínají se rozbíhat košty, vína se finálně upravují, budou se lahvovat, ukládat a ve vinici pomalu začnou jarní ošetřovací práce. A také v zahradách. Stále se omílá v éteru slovo zdražování, inflace, marže.. Rád bych tedy dnes v rychlosti sdělil, jak to vypadá s růstem cen v naší branži, tedy v prodeji vinařských a hospodářských potřeb..

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy

Produkt byl vložen do košíku