Úvodní strana » Vinohrad a sklep

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Vinárstvo a somelierstvo

Kód produktu: 0675

Odborná literatura

239 Kč 239 Kč Bez DPH

Skladem < 10 ks

Dubňany: < 10 ks

Mělník: 0 ks

- +

Je ťažšie víno vyrobit alebo ho predať?

Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie.

Publikácia je určená pre výrobcov i predajcov vína, someliérov, vináskych nadšencov, vinárske združenia, študentov vinárstva a someliérstva na vysokých a stredných školách, someliérske kurzy, zážitkovú gastronómiu a všetkých priaznivcov vína.

V úvode publikácie vysvetľuje autor významnosť funkcie someliéra pre víno i gastronómiu. Popisuje kultúrne posolstvo vína v historii a súčasnosti ľudstva, imidž a zdravotné aspekty umienenej konzumácie vína. Uvádza štatistiky z významných vinárskych krajín Európy.

V kapitole o technológii výroby vína popisuje najnovšie trendy v enológii. Na základe vlastných dlhoročných kraktických skúsenstí kladie doraz na hygienu výrobných prestorov a precíznostť obslužného personálu. V prípade dodržania týchto zásad je možná minimalizácia technologických zásahov. Dosiahneme tým odrodovú typickosť, čistotu a prirodzenosť vín, so stopou terroir. Podrobne popisuje aj technológiu výroby šumivých vín, ktoré sú v gastronómii jedinečným fenoménom, tokajských vín, aj biovín. Venuje sa príčinám vzniku chorôb a chýb vína, uvádzam zásady prevencie ich vzniku a nápravné opatrenia.

Široký priestor venuje nenahraditeľnej pozícii dreva v enológii a v marketingu vína. uvádzam klady i zápory výroby vína v sudoch, metódy výroby sur lie a batonáž.

V prezentačnej časti popisuje rituály odzátkovania, dekantácie, servisu vína. someliér musí dokonale ovládať čítanie údajov z etikety
vína. Preto veľmi podrobne opisujem aktuálne podmienky označovania a uvádzania vína do obehu.

Zážitkovej enogastronómii sa venuje v ucelenej kapitole, ktorá ilustračne popisuje zásady správnych kombinácií jedla a vína.

V závere nechýbajú pravidlá, zásady a systémy súťažného senzorického hodnotenia vína, slovník degustácie a požiadavky na získanie osvedčenia posudzovateľa pre víno a vinárske výrobky. Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie.

Rok vydání:     2016
Počet stran:    216
Nakladatelství:    Baštan
Vazba knihy:    vázaná

Champion 50 WG 4x100g

429 Kč
Kontaktní fungicidní a baktericidní přípravek k ochraně proti houbovým a bakteriálním chorobám rostlin a k ochraně květů meruněk proti mrazu.
+ -
ks
skladem

Cabrio TOP 1 kg

1 199 Kč
Postřikový fungicidní přípravek s lokálně systemickým účinkem proti plísni révové a padlí révovému.
u dodavatele - na dotaz

Mikrobiologie a biochemie vína

1 015 Kč
Kniha podává ucelený přehled o mikrobiomu od vinice až po hotový produkt lahvové víno.
+ -
ks
skladem

Bobule

595 Kč
Vše o plodu révy vinné - bobulích. Popis, složení, přeměny během zrání, ročník, ovlivňující faktory, .....
+ -
ks
skladem

Pěstování révy vinné – moderní vinohradnictví

Pěstování révy vinné – moderní vinohradnictví
 Nemělo by Vám chybět
499 Kč
Pěstování révy vinné - druhé rozšířené vydání. Odrůdy, využití, výběr stanoviště, závlaha, pěstitelské tvary, sklizeň stromů, jednoduše naprosto vše o pěstování révy vinné.
+ -
ks
skladem

Vinohradnictví

Vinohradnictví
 Doporučujeme
1 489 Kč
Vázaná plnobarevná kniha je určena všem pěstitelům révy vinné a studentům předmětu vinohradnictví. Kniha podává ucelený přehled o vinohradnictví, jaký v u nás dosud nebyl v jediném svazku vydán.
+ -
ks
skladem

Vývrtka Pulltap´s Basic vínová

189 Kč
Kapesní vývrtka v základním vybavení nesmí chybět v žádné domácnosti. Výhodou je její lehkost, ale také je ergonomicky tvarovaná (padne do ruky).
+ -
ks
skladem

Nerezové síto 25 x 50 cm

1 829 Kč
Pro bezproblémové odčerpávání moštů z rmutu bez slupek a zrníček.
+ -
ks
skladem

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy