



Velmi čistý aktivovaný bentonit.
Použití
Používá se převážně v tradičních procesech čiření vína a moštů (včasné odstranění rušivých a brzdících látek kvašení). Aktivita pro odstranění bílkovin je středně silná. Proto se doporučuje také ke stabilizačnímu čiření vína, octů a ovocných šťáv.
Dávkování
- 30 - 60 g/hl pro mošty a mladá vína, 30 - 150 g/hl pro mošty, vína a ovocné šťávy.
Důkladně promíchejte ve vodě v poměru minimálně 1:15, získejte homogenní suspenzi. Nechejte odstát několik (minimálně 3 - 4) hodin, z důvodu nabobtnání bentonitu. Poté vmíchejte do celého objemu nápoje. Po několika dnech nápoj stočte z kalů.
Doporučená teplota nápoje při působení bentonitu je minimálně 12°C.
Vlastnosti
Vysoce čistěný bentonit sodný pocházející z nejlepších nalezišť. Je bělavé barvy bez zápachu. Vyznačuje se schopností odstranit bílkoviny. Během čiření se tvoří kompaktní sediment.
Skladování
Na tmavém, suchém a chladném místě, důkladně uzavřené.
Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.
- Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
- Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
- Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
- Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
- Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
- Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výroba nápojů |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.