Díky, že nakupujete! 💚 Teď máme plné ruce práce, proto MŮŽE ODESLÁNÍ BALÍČKU TRVAT AŽ 2 PRACOVNÍ DNY.

Bentonit Eiwex granulát

Eiwex obsahuje nízký podíl železa s vysokou absorpční silou a nízkým podílem kalů. Je vhodný pro odstranění tepelně labilních bílkovin u vína, moštu apod. Je vhodný také ke snížení obsahu taninů a k zastavení enzymatických či jiných procesů.

Hmotnost CZ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 11948/20 FMH00002 FMH00353 FMH00003 Zvolte variantu
1 199 Kč 69 Kč 39 Kč 309 Kč od 39 Kč 990,91 Kč bez DPH 57,02 Kč bez DPH 32,23 Kč bez DPH 255,37 Kč bez DPH od 32,23 Kč bez DPH
Bentonit Eiwex granulát
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 59 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Eiwex obsahuje nízký podíl železa s vysokou absorpční silou a nízkým podílem kalů. Je vhodný pro odstranění tepelně labilních bílkovin u vína, moštu apod. Je vhodný také ke snížení obsahu taninů a k zastavení enzymatických či jiných procesů. Přírodní granulovaný bentonit, účinný již od 6 °C.

Dávkování a použití:

150 - 250 g/hl mošty a mladé vína.

  • Přesné dávkování do hotových vín určete na základě měření obsahu bílkovin

Použití:

Za důkladného míchání rozptylte bentonit ve studené vodě ( poměr 1:20) až do získání homogenní suspenze. Tu nechejte odstát 12 hodin a poté vmíchejte do celého objemu. Nápoj stočte z kalů za 1 - 6 dnů.

Kompletní návod a katalog Studnice vinaře: od kvasinek po finální úpravy (FermiHill)

Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.

  • Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
  • Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
  • Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
  • Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
  • Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
  • Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
📥 Stáhnout návod & katalog (PDF)  

Doplňkové parametry

Kategorie: Výroba nápojů
EAN: Zvolte variantu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty

ExtraHill Gusto
ExtraHill Gusto
Skladem (>5 ks)
od 99 Kč

Speciální přípravek zlepšující senzorické vlastnosti a stabilitu červených vín.

FMH00036