Dubové desky Hill Classico




Vysoce kvalitní dubová deska, která do nápoje přináší tóny chlebovinky, vanilky, kokosu a krémového nádechu.
Řada CLASSICO se vyznačuje středním pálením. Svojí strukturou a složením chutí vytváří vína s profilem připomínající zrání v dubovém sudu.
Vhodné pro
bílá, rosé a červená vína a také pro ostatní nápoje
Dávkování a použití
Individuální - dle požadavků a typu nápoje. Doporučené:
- bílá a růžová vína: 1 -4 ks/50 l
- červená vína a ostaní nápoje: 1 - 4 ks/50 l
Ponořte (zavěste) desku/y do středu nádoby s nápojem a nechejte po zvolenou dobu luhovat. Doba (aplikace) luhování je 2 - 8 měsíců. Chuť se poté další měsíce uceluje a získává na přirozenosti. Lze aplikovat v období fermentace nebo také do již hotového vína.
Průběžná senzorická kontrola nápoje doporučena!
Složení
Opalované dubové desky French Classico, vyrobené z francouzského (Quercus robur/petrae) z nejlepších oblastí - Allier/Nievre/Bourgogne/Vosges. Dřevo je přirzeně sušené na vzduchu po dobu 36 měsíců.
Rozměr desky:
- S - 45,71 x 3,18 x 0,95 cm
- XXL - 91,45 x 6,35 x 0,95 cm
Původ:
Francie
Vlastnosti
Plnější tělo, bohatší aroma, větší perspektiva
Skladování
Skladujte v suchu a dobře uzavřené.
Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.
- Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
- Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
- Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
- Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
- Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
- Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Taniny, dubové chipsy a desky |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.