Vinařská technologie
Tato odborná publikace slouží jako přehledný průvodce moderním i tradičním zpracováním hroznů a výrobou vína. Poskytuje ucelené technické informace, které ocení začínající i pokročilí vinaři hledající spolehlivý zdroj pro kvalitní výrobu domácího vína i profesionální praxi.




Tato odborná publikace slouží jako přehledný průvodce moderním i tradičním zpracováním hroznů a výrobou vína. Poskytuje ucelené technické informace, které ocení začínající i pokročilí vinaři hledající spolehlivý zdroj pro kvalitní výrobu domácího vína i profesionální praxi.
Autory knihy jsou vysokoškolský pedagog se specializací na víno prof. Ing. Josef Balík, Ph.D. a Ing. Jan Stávek, Ph.D. – enolog a lektor. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory zkušených technologů a specialistů z praxe. Ve druhém vydání přibylo 9 nových příspěvků od 6 technologů, celkem tedy v knize najdete 26 příspěvků od 18 technologů. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu ilustrativních obrázků, tabulek a grafů. Vytištěna je na kvalitním křídovém papíře a je vázaná.
Technické parametry
- Název: Kniha Vinařská technologie
- Výrobce/autor: Josef Balík, Jan Stávek
- Vazba: pevná
- ISBN: 978-80-87498-22-4
- Zaměření: technologie výroby vína, zpracování hroznů, analýza látkových složek vína, nádoby ve vinařství, zrání a skladování vína, a další..
Využití
- Studium technologických postupů při výrobě bílých, růžových a červených vín.
- Odborný průvodce pro vinaře, kteří chtějí zdokonalit procesy kvašení a zrání.
- Zdroje informací pro plánování sklepního hospodářství a sanitace.
- Pomůcka pro domácí vinaře při nastavování správných postupů při výrobě domácího vína.
- Podpora při práci se specializovaným vinařským vybavením a vinařskými potřebami.
Výhody
- Kompaktní zdroj aktuálních technologických poznatků z oblasti enologie.
- Srozumitelně podané kapitoly vhodné i pro začínající vinaře.
- Praktická data, tabulky a postupy, které lze rovnou aplikovat v praxi.
- Podpora efektivního využití potřeb pro vinaře i správné technologické hygieny.
- Výborný referenční materiál pro každého, kdo se věnuje výrobě vína a práci ve sklepě.
Kniha Vinařská technologie je spolehlivou součástí výbavy každého vinaře, zahrádkáře či domácího kutila. V nabídce Vinařského domu Kopeček najdete další kvalitní hobby potřeby, vše pro vinaře a zahrádkáře pro vaše projekty i každodenní práci.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.