Vinařství a sommelierství

Odborná literatura.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: SOD00150
239 Kč 197,52 Kč bez DPH
Vinařství a sommelierství
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Je těžší víno vyrobit nebo jej prodat?

Výroba vína a umění jeho prezentace spolu úzce souvisí, úspěšným je ten, kdo dokáže obojí. A právě to je posláním publikace.

Publikace je určena pro výrobce i prodejce vína, sommeliéry, vinaských nadšenců, vinařské sdružení, studenty vinařství a sommeliérstva na vysokých a středních školách, sommeliérské kurzy, zážitkovou gastronomii a všechny příznivce vína.

V úvodu publikace vysvětluje autor významnost funkce sommeliéra pro víno i gastronomii. Popisuje kulturní poselství vína v historii a současnosti lidstva, image a zdravotní aspekty umíněné konzumace vína. Uvádí statistiky z významných vinařských zemí Evropy.

V kapitole o technologii výroby vína popisuje nejnovější trendy v enologii. Na základě vlastních dlouholetých kraktických zkušeností klade doraz na hygienu výrobních prostor a preciznost obslužného personálu. V případě dodržení těchto zásad je možná minimalizace technologických zásahů. Dosáhneme tím odrůdové typickosti, čistoty a přirozenosti vín, se stopou terroir. Podrobně popisuje také technologii výroby šumivých vín, která jsou v gastronomii jedinečným fenoménem, ​​tokajských vín i biovin. Věnuje se příčinám vzniku chorob a chyb vína, uvádím zásady prevence jejich vzniku a nápravná opatření.

Široký prostor věnuje nepostradatelné pozici dřeva v enologii a v marketingu vína. uvádím klady i zápory výroby vína v sudech, metody výroby sur lie a batonáž.

V prezentační části popisuje rituály odzátkování, dekantace, servisu vína. sommelier musí dokonale ovládat čtení údajů z etikety
vína. Proto velmi podrobně popisuji aktuální podmínky označování a uvádění vína do oběhu.

Zážitkové enogastronomii se věnuje v ucelené kapitole, která ilustračně popisuje zásady správných kombinací jídla a vína.

V závěru nechybí pravidla, zásady a systémy soutěžního senzorického hodnocení vína, slovník degustace a požadavky na získání osvědčení posuzovatele pro víno a vinařské výrobky. Výroba vína a umění jeho prezentace spolu úzce souvisí, úspěšným je ten, kdo dokáže obojí. A právě to je posláním publikace.

Rok vydání: 2016
Počet stran: 216
Nakladatelství: Baštan
Vázba knihy: vázaná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola