Rádce pro pěstitele, Strana 3

Síření vína - proč a jak?

Síření vína - proč a jak?

Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, že odebírá kyslík a zároveň drž...

Bílkoviny musí pryč!

Bílkoviny musí pryč!

Víno, stejně jako řada dalších potravin, obsahuje velké množství organických látek. Z látek dusíkaté povahy mají velký význam před...

Jak se dá "zakulatit" víno?

Jak se dá "zakulatit" víno?

Navzdory bláznivému vinařskému roku 2014, který se projevil zejména hnilobnými procesy na hroznech v závěru zrání, vína, kter...

Cizí tóny ve víně

Cizí tóny ve víně

Víno je v bezpečí sklepů. A teď je velmi důležité se soustředit na kvalitu. Když vinaři hodnotí své či cizí vína, velmi často se s...

Číření vín

Číření vín

Je zima a ve sklepích se vína čistí. Mnozí vinaři již začali vína i čeřit, tedy dodávat jim téměř dokonalou čistotu. Existuje mnoh...

Co je burčák

Co je burčák

Na začátku vinobraní se nedá nevzpomenout podzimní fenomén, mok, který se veřejně pije jen u nás. I ti z okolních zemí, kde s...