
Ochrana proti kadeřavosti broskvoně - první postřik
Máme sice období zimy, ale počasí se tomuto ročnímu období nepodobá. Je proto velmi vhodné začít uvažovat nad ochranou proti kadeř...
Máme sice období zimy, ale počasí se tomuto ročnímu období nepodobá. Je proto velmi vhodné začít uvažovat nad ochranou proti kadeř...
Víno, stejně jako řada dalších potravin, obsahuje velké množství organických látek. Z látek dusíkaté povahy mají velký význam před...
Je zima a ve sklepích se vína čistí. Mnozí vinaři již začali vína i čeřit, tedy dodávat jim téměř dokonalou čistotu. Existuje mnoh...
Každý máme nějaké navyklé postupy a v případě výroby vína se občas může jednat i o zlozvyky, vycházející z kombinace neznalosti de...
Máme dvacáté první století a technika nám mnoha způsoby usnadňuje práci. Také i v řezu, nebo chcete-li střihání keřů révy či větví...
Sklepy začínají vydávat opravdová svědectví o letošní úrodě a její kvalitě. Málokdo ještě nemá jasno, jak to dopadlo a každý už po...
Po novém roce některá mladá vína už chtějí ze sklepů ven. Jde hlavně o odrůdy, které jako mladé chutnají nejlépe a milovníci vína ...
Zimní řez je nejdůležitější pracovní operace ve vinici. Odstraňuje se při něm většina jednoletého a dvouletého dřeva a na keři vin...
Tak nějak přirozeně se snažíme chovat k přírodě šetrněji, a to vzhledem k jejímu současnému stavu a také k našemu zdraví...
Podzim, to je jedno z nejkrásnějších období vinařů – kontrola mladých vín a pochůzky sirkových komisí. Zrovna teď o víkendu j...