- - Vinohrad a sklep
- - Ve vinohradě
- + Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- Filtrujeme ceny
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve vinohradě » Knihy a publikace
Jak vypálit lepší slivovici
Kód produktu: 3453
Absolutní základ pro každého "páleničára" od přeního českého odborníka: pana Jaroslava Balaštíka.
249 Kč 216,52 Kč Bez DPH
Autor: Jaroslav Balaštík
Příručka pojednává o výrobě slivovice a některých jiných ovocných pálenek, probírá odrůdy a jakost švestek a ostatního ovoce na pálení, přípravu kvasu a alkoholické kvašení. Praktický i odborný výklad podává stať o destilaci kvasu a její vliv na jakost, složení a zdravotní nezávadnost pálenky. Zevrubně je popsána výroba slivovice, meruňkovice, jablkovce a vínovice.
Kniha ve svém závěru obsahuje i časté otázky a odpovědi týkající se problematiky ovocnářství či velmi užitečný Pálenkářský slovník.
V knize je znát nejen autorova teoretická fundovanost, ale i bohaté znalosti praktické. Od sběru a uložení ovoce do sudu až po čas pálení, včetně rad, čeho je třeba se vyvarovat, jaká pravidla naopak dodržovat, aby stál výsledek za to. Množství barevných fotografií, kterou je kniha doprovázena pak začátečníkovi napoví mnohdy více než obsáhlý textový popis. Prostě čtivé a srozumitelné.
Počet stran: 167| ISBN 80-86704-71-8
1.vydání, 2010
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy