Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve vinohradě » Knihy a publikace

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2. díl

Kód produktu: 5007

Pokračování krásné barevné encyklopedie od významných autorů. Jediná svého druhu v ČR.

369 Kč 369 Kč Bez DPH

Skladem < 10 ks

Dubňany: < 10 ks

Mělník: < 10 ks

- +

 

Jediná původní česká encyklopedie v tomto oboru na našem trhu má druhý díl. Právě vychází pokračování úspěšného prvního dílu, který zvítězil v soutěži světové vinařské literatury v kategorii Monografie a zvlášť odborné a propagační dílo. Stala se tak první českou knihou v historii soutěže mezinárodní vinařské organizace O.I.V. se sídlem v Paříži, které se takového ocenění dostalo.

Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují opět širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Milovníky turistiky zajisté potěší rozšíření o podkapitolu upozorňující čtenáře textově i obrazově na „pozoruhodné“ vinařské stavby jak v Čechách, tak na Moravě.

Následuje kapitola o složení vína popisující chtěné i nechtěné složky vína. Nejrozsáhlejší je pochopitelně kapitola o vzniku vína, podrobně a názorně seznamující s různými způsoby výroby tichých vín. Na ni navazuje v naší literatuře snad nejpodrobněji zpracovaná kapitola o výrobě vín perlivých a šumivých. Srozumitelný text je doplněn množstvím původních fotografií pořízených v našich vinařstvích.

Dále nechybí podrobný přehled nedostatků, vad či nemocí vín. Podobně jako v prvním díle je také zde kapitola představující naše vinařské podoblasti s jejich dalšími odlišnostmi. Závěr knihy navazuje na obsah prvního dílu, patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín s nejnovějšími poznatky z domova i ze zahraničí. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik.

Čtivý text je bohatě doplněn názornými fotografiemi a pro lepší porozumění je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokráte zaměřený na pojmy týkající se výroby vín. Knihu uzavírá několik podrobných rejstříků pro snazší a rychlejší vyhledávání.

Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním a přináší dokonce o několik stran více textu. Práci s knihou usnadňuje nejen přehledná grafika a podrobné rejstříky, ale čtenáře zajisté potěší i dvě barevné stužky pro zakládání často vyhledávaných stránek.

Kniha byla vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky.

312 celobarevných stran
na 1 000 barevných fotografií
křídový papír, pevná šitá vazba s přebalem

 

Auroři: Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm.

Brožura - Chci udělat parádní víno - aktualizovaná verze

Brožura - Chci udělat parádní víno - aktualizovaná verze
 Doporučujeme
99 Kč
Celý název „Chci udělat parádní víno, ale nejsu velkovinař, aneb velká vína lze dělat i v malé bečce" mluví za vše. A co víc? Brožura je aktualizovaná o nová speciální témata!
+ -
ks
skladem

Vše, co byste měli vědět o víně... a nemáte se koho zeptat

299 Kč
Určitě jste často na rozpacích, zda právě ochutnáváte dobré, nebo špatné víno. Podle etikety to obvykle nepoznáte. Možná ani nevíte, jak víno správně uchovávat, podávat a jak ho harmonicky skloubit s určitým typem jídla. Kniha vám odpoví nejen na tyto, ale i na spoustu jiných otázek, které vás napadnou při pití tohoto lahodného nápoje a na které se zpravidla nemáte koho zeptat. Potěší každého, kdo začíná s poznáváním vína nebo si chce rozšířit své znalosti. Umožní navíc rozeznávat jeho vlastnosti, rozlišovat kvalitu a lépe se orientovat na neustále se zvětšujícím trhu domácích a zahraničních vín. Víno je zde představeno jako fenomenální nápoj, jehož výsledná chuť závisí už na způsobu pěstování révy vinné ve vinici, na klimatu, půdě a na tom, jak ji dotvářejí vinaři při výrobě. Autoři vycházejí ze svých odborných, pedagogických a vědeckých zkušeností, které prostřednictvím této knížky předávají začínajícím milovníkům vína.
+ -
ks
skladem

Bentonit Eiwex granulát 1 kg

Bentonit Eiwex granulát 1 kg
 Nemělo by Vám chybět
 Doporučujeme
 TOP PRODUKT
69 Kč
Vynikající přírodní granulovaný bentonit, účinný již od 6°C! Vhodný pro odstranění tepelně labilních bílkovin u vína, moštů atd. Je vhodný také ke snížení obsahu taninů a k zastavení kvasných a jiných procesů.
+ -
ks
skladem

Anticasse FN 50 g

45 Kč
Náprava oxidovaných vín, prevence oxidace
u dodavatele - na dotaz

Ramesol sirka stop 25 ml

Ramesol sirka stop 25 ml
 Nemělo by Vám chybět
 TOP PRODUKT
59 Kč
Tekutý přípravek k odstranění sirovodíkového aroma ve víně (sirka).
+ -
ks
skladem

Uzávěr s vaukuovým odsavačem

79 Kč
Tento druh speciální vakuové pumpy na víno si zamilujete! Jedná se totiž o zátku a vakuovou pumpu v jednom.
+ -
ks
skladem

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy