
Ochrana proti kadeřavosti broskvoně - první postřik
Máme sice období zimy, ale počasí se tomuto ročnímu období nepodobá. Je proto velmi vhodné začít uvažovat nad ochranou proti kadeř...
Máme sice období zimy, ale počasí se tomuto ročnímu období nepodobá. Je proto velmi vhodné začít uvažovat nad ochranou proti kadeř...
Máme to krásné privilegium že v našem kraji je opravdu obrovské množství výstav vín různých úrovní a druhů. Ono hodnotit vína není...
O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak objevují kouzlo snadného zvýšení k...
Listopad, ale vlastně celý podzim a zima patří mezi to období, které je pošmourné, vlhké a nepříjemné. Dny jsou krátké a tma dlouh...
Díky úzké spolupráci s Vinařskou školou ve Valticích, můžeme nabídnout laboratorní rozbor vín s urče...
Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, že odebírá kyslík a zároveň drž...
Víno, stejně jako řada dalších potravin, obsahuje velké množství organických látek. Z látek dusíkaté povahy mají velký význam před...
Navzdory bláznivému vinařskému roku 2014, který se projevil zejména hnilobnými procesy na hroznech v závěru zrání, vína, kter...
Pravý podzim? To jsou teploty těsně nad nulou a rána doprovázejí mlhy a vlhko. Pozdější modré odrůdy jsou čer...