
Sommelier nebo degustátor. Kdo je víc?
Pomalu se rozběhne doba výstav a koštů. Na místních výstavách jde zejména o reputaci v té či oné vesnici, o setkání vinařů a hlavn...
Pomalu se rozběhne doba výstav a koštů. Na místních výstavách jde zejména o reputaci v té či oné vesnici, o setkání vinařů a hlavn...
Neobvyklé počasí, tedy chvíli teplo, ale většinou chladno, nás má připravit na velikou vegetační rychlost, která po oteplení nutně...
Počasí v minulém týdnu nám ukázalo i přívětivou tvář a mnohé z nás už napadají úkoly a průběh prací ve vinici, které nás...
Víno je nápoj krásný a tajemný, jehož výroba vyžaduje zručnost, zkušenosti a někdy i kapku štěstí. Bohužel, i při pečlivém dodržov...
Vinice je zárodečnou buňkou jakosti. Poté, co v 80. a zejména 90. a následných letech začalo mnoho vinařů investovat do dobře vypa...
Jak jsem se letos už jednou zmiňoval, nerezové nádoby jsou fenomén. Svou lehkostí, všestranností použití, příznivou cenou stále ča...
Doba se mění k lepšímu. Tedy alespoň co se sortimentu pro výrobu vína týče. Dnes mají i ti nejmenší vinaři možnost využívat p...
Ve sklepích máme vína čistá. Základní odkalení, i školení vín je pomalu za námi. Vinaři, kteří chtějí svá mladá vína co nejrychlej...
Jak se mění priority, začínáme se stále více zajímat o to, co jíme, pijeme, o složení potravin a technologii výroby. Cena už není ...