
Řez vinné révy
Zimní řez je nejdůležitější pracovní operace ve vinici. Odstraňuje se při něm většina jednoletého a dvouletého dřeva a na keři vin...
Zimní řez je nejdůležitější pracovní operace ve vinici. Odstraňuje se při něm většina jednoletého a dvouletého dřeva a na keři vin...
Tak nějak přirozeně se snažíme chovat k přírodě šetrněji, a to vzhledem k jejímu současnému stavu a také k našemu zdraví...
Jako by vínomilní lidé začali trochu ohrnovat nos nad polosuchými a sladšími moravskými víny. Čím dál častěji slyším od našich hos...
Podzim, to je jedno z nejkrásnějších období vinařů – kontrola mladých vín a pochůzky sirkových komisí. Zrovna teď o víkendu j...
Určitě jste se u vína již setkali s pojmem extrakt. Na některých lahvích, většinou u špičkových vín bývá i uveden. Zjednodušeně se...
Pravý podzim? To jsou teploty těsně nad nulou a rána doprovázejí mlhy a vlhko. Pozdější modré odrůdy jsou čerstvě posb...
Dubové chipsy, vytvářející tzv. barriquový efekt ve víně jsou u nás něco jako tak trochu neslušného. A přitom zcela zbytečně. Nasa...
V průběhu léta a podzimu se ve sluncem zalitých vinicích skrývá temná hrozba v podobě plísně šedé. Tato zákeřná choroba může poměr...
Jakmile se větve ovocných stromů oblepí šťavnatými plody, začíná dilema, jak s nimi naložit. Pokud je totiž dostatečně velká ...