
Jak to bylo s Charvátem
Charvát, Othello, Isabella… Nejmenuji zde názvy děl ctihodného spisovatele, pana Shakespeara, ale názvy dnes už naštěstí téměř zan...
Charvát, Othello, Isabella… Nejmenuji zde názvy děl ctihodného spisovatele, pana Shakespeara, ale názvy dnes už naštěstí téměř zan...
Zátky, nebo chcete-li špunty, korky, silikony, ocťáky, korunky a nevím kolik mají ještě názvů, je samozřejmě mnoho typů, tvarů a z...
Jsou ročníky, kdy hrozny nádherně dozrají s ideálním množství přirozeného cukru. A pak jsou ročníky, kdy některým vínům cukr vylož...
Dnes budeme rozebírat téma odstranění bílkovin ve víně, a to pomocí klasického bentonitu a ukážeme si také pár typů, například ben...
Minulý i předminulý jsem byl pozván k posuzování letošních svatomartinských vín v Národním vinařském centru ve Valticích. Přísným ...
Burčákový pochod, dříve pochod Slováckými vinohrady, se koná ve vinařských osadách Šidleny, Dubňanská hora a Mutěnické búdy již pá...
I když letošní úroda vypadá na velmi solidní, každý bude dbát na to, aby ani kapka vylisovaného moštu nevyšla nazmar. A to jsou i ...
Se začátkem jara se kromě rostlin probouzejí také škůdci a choroby, které můžou zahrádkářům způsobit velké škody. Dnes bychom si p...
Na začátku vegetačního období vinic, jsem se v jednom z vinařských sloupků Nového Slovácka zmínil o novém, účinném a hlavně ekolog...