
Co je hroznový koncentrát a jak se používá
Jsou ročníky, kdy hrozny nádherně dozrají s ideálním množství přirozeného cukru. A pak jsou ročníky, kdy některým vínům cukr vylož...
Jsou ročníky, kdy hrozny nádherně dozrají s ideálním množství přirozeného cukru. A pak jsou ročníky, kdy některým vínům cukr vylož...
Dnes budeme rozebírat téma odstranění bílkovin ve víně, a to pomocí klasického bentonitu a ukážeme si také pár typů, například ben...
Minulý i předminulý jsem byl pozván k posuzování letošních svatomartinských vín v Národním vinařském centru ve Valticích. Přísným ...
Burčákový pochod, dříve pochod Slováckými vinohrady, se koná ve vinařských osadách Šidleny, Dubňanská hora a Mutěnické búdy již pá...
I když letošní úroda vypadá na velmi solidní, každý bude dbát na to, aby ani kapka vylisovaného moštu nevyšla nazmar. A to jsou i ...
Se začátkem jara se kromě rostlin probouzejí také škůdci a choroby, které můžou zahrádkářům způsobit velké škody. Dnes bychom si p...
Na začátku vegetačního období vinic, jsem se v jednom z vinařských sloupků Nového Slovácka zmínil o novém, účinném a hlavně ekolog...
Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to ví...
Kvalita moravských vín roste raketovým tempem. Vinařský svět na Moravě se pohybuje stále dopředu a není tomu jinak ani u nás, na S...