- - Vinohrad a sklep
- - Ve vinohradě
- + Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve vinohradě » Nářadí a sběr » Nůžky, pilky » Nůžky, pilky BAHCO a ostatní
Roubovací nůžky HILL SOLO se třemi břity
Kód produktu: 0604
Roubovací nůžky vytvoří přesně pasující štěp, díky kterému rostlinu snadno naroubujete. Vhodné k ořezávání a roubování stromů, keřů, vinné révy ad.
499 Kč 412,40 Kč Bez DPH
Roubovací nůžky (kleště) vytvoří přesně pasující štěp, díky kterému rostlinu snadno naroubujete. Vhodné k ořezávání a roubování stromů, keřů, vinné révy ad. Tyto kleště jsou vhodné i pro začátečníky. Vyrobeny z hliníkové oceli, ABS a hliníku.
Použití
Roubovacími nůžkami ostříháte větve a listí a pomocí ostří na druhé straně kleští připravíte rouby. Ty potom dáte k sobě a zalepíte roubovací páskou, které budou roubování chránit před bakteriemi a povětrnostními podmínkami.
Specifikace
- Maximální střih větve od průměru 0,5 cm do 1,4 cm.
- Vyrobeny z hliníkové oceli, ABS a hliníku.
- Součástí balení jsou 3 břity.
Bezpečnostní pokyny
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Nepoužívejte na suché nebo staré tvrdé dřevo.
- Používejte ochranné pracovní rukavice.
Co je roubování
Roubování je jedním z nejúčinnějších způsobů pěstování a rozmnožování ovocných stromů či vinné révy. Technika Roubování neboli štěpování spočívá ve spojení dvou rostlin do jedné. Roub (přenášená část rostliny se roubováním přenese na připravenou rostlinu - podnož. Pro úspěšné roubování je důležité spojení vodivých svazků a rostlinného pletiva (kambium), pomocí něhož vzniká sekundární dřevo a sekundární lýko. Následně je třeba naroubovanou větvičku ošetřit štěpařským voskem.
Kdy roubovat?
Roubovat můžete od zimy (leden) až do jara. Rouby odebíráme v zimě, kdy rostlina odpočívá. Roubování (štěpení) pak provádíme ideálně na jaře.
Co potřebujete při roubování
- roubovací kleště (nůžky) nebo speciální štěpařské nože
- štěpařský vosk (pryskyřice, včelí vosk, sadařský tmel)
- vázací materiál (PVC štěpařská páska)
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy