Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Kvasinky a enzymy » kvasinky » Ostatní

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Bakterie Viniflora Oenos

Kód produktu: 1486

Jablečno – mléčné bakterie, které po naočkování do vína zahajují biologické odbourávání kyselin. Balení na 250 l vína.

339 Kč 280,17 Kč Bez DPH

pouze osobní odběr

Zboží musí zůstat až do samotné aplikace zmražené.

- +

Vysoce aktivní přípra-vek z Oenococcus oeni určený k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vína. Jedinečný technologický standard umožňuje rychle a spolehli-vě zahájit biologické odbourávání kyseliny přímým naočkováním a nabízí proto ideální předpoklady projeho úplnou a spolehlivou kontrolu. Aplikace pří- pravku poskytuje zaoblenější, harmoničtější vína o nejvyšší stabilitě; nekalkulovatelná rizika spontán-ního odbourávání kyseliny se spolehlivě vylučují.

Po jejich aplikaci je zajištěna rychlá a bezpečná malolaktická  fermentace.

Balení VINIFLORA® OENOS smíte otevřít až bezpro-středně před použitím. V otevřeném stavu výrobek nelze skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují. Proto také v žádném případě nedělte obsah balení kpoužití v několika malých nádobách, protože pobytem na vzduchu se buňky bakterií mohou zbytečně poškodit.

Ideální pracovní teplota činí 17 – 25 °C. Mladé víno k odbourávání by mělo být nesířené (volné SO2 max. 10mg/l, celkové SO2 maximálně 30 mg/l). Zjistěte proto před použitím VINIFLORA® OENOS, kolik SO2 je vevíně. Obsah alkoholu nesmí být vyšší než 14 % obj., hodnota pH nesmí být pod 3,1.

Obzvlášť důležité je, že uvedené faktory se vzájemně zesilují, působí tedy synergeticky. Dosáhlo-li víno téměř hranici dvou nebo více faktorů, může to biologickéodbourávání kyseliny zpomalit nebo dokonce znemožnit. Na druhé straně může kultura tolerovat i extrémní hodnotu některé brzdicí látky, pokud je víno jinak výhodné pro biologické odbourávání kyseliny.

Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny
2 – 3 dny po naočkování přípravkem VINIFLORA®OENOS a dokončí se – podle vnějších podmínek – asi po 1-4 týdnech.

Protože VINIFLORA® OENOS odbourává citrát přes diacetyl na nepoznatelné konečné produkty, lze přípravek používat i k cílené harmonizaci. Toto odbourávání probíhá i živými kvasinkami. Nemá-li být docílena diacetylová nóta, přidejte VINIFLORA® OENOSještě před 1. stáčením a proveďte síření mladého vína až po dosažení požadované hodnoty diacetylu.

Oenoferm Rouge F 3 20 g

39 Kč
+ -
ks
skladem - expedice do 12 h

Oenoferm Veltliner F3 500 g

799 Kč
+ -
ks
skladem - expedice do 12 h

Fermicru XL 20 g

49 Kč
+ -
ks
skladem - expedice do 12 h

Oenoferm Riesling F3 20 g

49 Kč
+ -
ks
skladem - expedice do 12 h

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 1 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy