Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Kvasinky a enzymy » Kvasinky » Ostatní

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Bakterie Viniflora Oenos

Kód produktu: 1486

Jablečno – mléčné bakterie, které po naočkování do vína zahajují biologické odbourávání kyselin. Balení na 250 l vína.

445 Kč 367,77 Kč Bez DPH

pouze osobní odběr

Zboží musí zůstat až do samotné aplikace zmražené.

- +

Vysoce aktivní přípra-vek z Oenococcus oeni určený k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vína. Jedinečný technologický standard umožňuje rychle a spolehli-vě zahájit biologické odbourávání kyseliny přímým naočkováním a nabízí proto ideální předpoklady projeho úplnou a spolehlivou kontrolu. Aplikace pří- pravku poskytuje zaoblenější, harmoničtější vína o nejvyšší stabilitě; nekalkulovatelná rizika spontán-ního odbourávání kyseliny se spolehlivě vylučují.

Po jejich aplikaci je zajištěna rychlá a bezpečná malolaktická  fermentace.

Balení VINIFLORA® OENOS smíte otevřít až bezpro-středně před použitím. V otevřeném stavu výrobek nelze skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují. Proto také v žádném případě nedělte obsah balení kpoužití v několika malých nádobách, protože pobytem na vzduchu se buňky bakterií mohou zbytečně poškodit.

Ideální pracovní teplota činí 17 – 25 °C. Mladé víno k odbourávání by mělo být nesířené (volné SO2 max. 10mg/l, celkové SO2 maximálně 30 mg/l). Zjistěte proto před použitím VINIFLORA® OENOS, kolik SO2 je vevíně. Obsah alkoholu nesmí být vyšší než 14 % obj., hodnota pH nesmí být pod 3,1.

Obzvlášť důležité je, že uvedené faktory se vzájemně zesilují, působí tedy synergeticky. Dosáhlo-li víno téměř hranici dvou nebo více faktorů, může to biologickéodbourávání kyseliny zpomalit nebo dokonce znemožnit. Na druhé straně může kultura tolerovat i extrémní hodnotu některé brzdicí látky, pokud je víno jinak výhodné pro biologické odbourávání kyseliny.

Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny
2 – 3 dny po naočkování přípravkem VINIFLORA®OENOS a dokončí se – podle vnějších podmínek – asi po 1-4 týdnech.

Protože VINIFLORA® OENOS odbourává citrát přes diacetyl na nepoznatelné konečné produkty, lze přípravek používat i k cílené harmonizaci. Toto odbourávání probíhá i živými kvasinkami. Nemá-li být docílena diacetylová nóta, přidejte VINIFLORA® OENOSještě před 1. stáčením a proveďte síření mladého vína až po dosažení požadované hodnoty diacetylu.

Rapidase EX color 15 g

99 Kč
Pro zlepšení extrakce a intenzity barvy, barevné stability a celkového procesu zpracování modrých hroznů.
+ -
ks
skladem

Buničina - Greencel 3,35 kg

Buničina - Greencel 3,35 kg
 Nemělo by Vám chybět
329 Kč
Čistá buničina Greencel vyčistí z kalů při lisování ještě 95% čisté šťávy
+ -
ks
skladem

Bactiferm 25 g

159 Kč
Výživa pro bakterie mléčného kvašení.
+ -
ks
skladem

Hroznový koncentrát (cukr) 2 kg

Hroznový koncentrát (cukr) 2 kg
 Nemělo by Vám chybět
 TOP PRODUKT
198 Kč
Přírodní potravinářské sladidlo bez konzervantů.
+ -
ks
skladem

FermiHill Spirit 20 g švestka a jablko

FermiHill Spirit 20 g švestka a jablko
 Nemělo by Vám chybět
 Doporučujeme
49 Kč
Kvasinky pro kvalitní prokvašení švestkových a jablečných kvasů.
+ -
ks
skladem

SIHA - VARIOFERM 20 g

59 Kč
Kvasinky pro Chardonnay, Rulandské bílé, šedé
u dodavatele - na dotaz

Seporit Pore-Tec 1 kg

85 Kč
Speciálně granulovaný, moštový bentonit pro čisté tóny fermentace.
+ -
ks
skladem

PVPP 100 g

199 Kč
Granulovaný přípravek pro korekci polyfenolů.
+ -
ks
skladem

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy