Dubové chipsy Hill Classico
Vysoce kvalitní čipsy, které do nápoje přináší tóny chlebovinky, vanilky, kokosu a krémového nádechu.




Vysoce kvalitní čipsy, které do nápoje přináší tóny chlebovinky, vanilky, kokosu a krémového nádechu.
Vhodné pro
Vína, pálenky i ostatní nápoje.
Účinek
Plnější tělo, bohatší aroma, větší perspektiva.
Složení
Opalované dubové chipsy French Classico, vyrobené z francouzského dubu (Quercus robur/petrae) z nejlepších oblastí - Allier/Nièvre/Bourgogne/Vosges. Dřevo je přirozeně sušené na vzduchu po dobu 36 měsíců.
Původ: OakWise, Nivolas-Vermelle, France
Dávkování a použití
Individuální, dle požadavků na nápoj. Doporučené:
- bílá a rosé vína: 200 - 500 g/hl,
- červená vína a ostatní nápoje: 300 - 1000 g/hl.
Chipsy vložte do vhodného vaku nebo síta a umístěte přímo do nápoje. Doba aplikace (macerace): 1 - 5 měsíců. Chuť se poté další měsíce uceluje a získává na přirozenosti. Průběžná senzorická kontrola nápoje doporučena.
Řada CLASSICO se vyznačuje středním pálením. Svojí strukturou a složením chutí vytváří vína s profilem připomínající zrání v dubovém sudu.
Chipsy lze aplikovat v období fermentace nebo do již hotového vína.
Skladování
V suchu, dobře uzavřené.
Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.
- Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
- Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
- Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
- Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
- Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
- Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výroba nápojů |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.