Dubové chipsy Hill Mocha
Vysoce kvalitní čipsy, které do nápoje dodávají tóny hořké čokolády, lékořice, mochy, kávy a karamelu.




Vysoce kvalitní čipsy, které do nápoje dodávají tóny hořké čokolády, lékořice, mochy, kávy a karamelu.
Vhodné pro
Všechny vína, pálenky i ostatní nápoje.
Vlastnosti
Plnější tělo, bohatší aroma, větší perspektiva.
Složení
Opalované dubové chipsy french Mocha, vyrobené francouzského dubu (Quercus robur/alba/petrae) z nejlepších oblastí - Alier/Nièvre/Bourgogne, . Dřevo je přirozeně sušené na vzduchu po dobu 36 měsíců.
Původ: OakWise, Nivolas-Vermelle, France
Dávkování a použití
Individuální, dle požadavků na nápoj. Doporučené:
- bílá a rosé vína: 200 - 500 g/hl,
- červená vína a ostatní nápoje: 300 - 1 000 g/hl.
Chipsy vložte do vhodného vaku nebo síta a umístěte přímo do nápoje. Doba aplikace (macerace): 1 - 5 měsíců. Chuť se poté další měsíce uceluje a získává na přirozenosti. Průběžná senzorická kontrola nápoje doporučena. Řada Mocha je specifická silnějším pálením dubového dřeva, díky čemuž dosáhneme vyzrálejších a strukturovanějších vín. Chipsy lze aplikovat v období fermentace nebo do již hotového vína.
Skladování
V suchu, dobře uzavřené.
Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.
- Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
- Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
- Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
- Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
- Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
- Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výroba nápojů |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.