- + Vinohrad a sklep
- + Ve vinohradě
- + Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- - Sadařství a pálenky
- + V sadu
- - Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Sadařství a pálenky » Výroba nápojů » Kvašení
Spiriferm 20 g
Kód produktu: 2754
Čisté kvasinky pro ideální kvašení švestkových a jablkových kvasů.
53 Kč 43,80 Kč Bez DPH
Na ovocné kvasy doporučujeme použít vynikající FermiHill spirit.
Čisté kvasinky pro ideální kvašení švestkových a jablkových kvasů.
Spiriferm je vybraná, silně kvasící suchá – čistá kvasinka. Jedná se o kvasinkový kmen LW- 490-15 rodu Saccharomyces cerevisae. Spiriferm má ideální kvasící schopnosti při prokvášení kvasů a moštů.
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Čisté tóny a kompletní prokvašení pálenkových kvasů a moštů. Kvasinkový kmen, pro suché-čisté kvasinky Spiriferm, byl selektován zcela cíleně podle požadavků ovocných pálenic. Vysoká alkoholová tolerance při nízké pěnivosti, tvorba H2S a SO2 je samozřejmostí.
Dávkování
- 10 – 20 g kvasinek Spiriferm na 100 l kvasu standardně
- 25 – 50 g kvasinek Spiriferm na 100 l kvasu při mikrobiologickém zatížení
Aplikace
Spiriferm Arom se rehydruje v 5 až 10 násobném množství směsi kvasu/vody 1:1 (vlažné) a nechá se cca 25 minut nechat bobtnat. Poté vmícháme do celého objemu kvasu. Teplotní rozdíl směsi a kvasu by neměl být větší než 5 ˚C. Tím se eliminuje teplotní šok a možnost odumření kvasinek. Po přidání do kvasné nádrže zákvas dobře promíchejte! Doporučujeme k zákvasu přidat výživu.
Správny kvas, určený k destilaci, musí obsahovat kvasinky, které dokáží přeměnit většinu cukru na alkohol. Běžné kvasnice odumírají při 11-12% alkoholu v kvasu, přičemž zbytek cukru zůstane nezkvašen. Turbokvasnice jsou tolerantní k až 20% alkoholu. Vyzkoušejte fantastické Turbokvasnice.
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy