- - Vinohrad a sklep
- + Ve vinohradě
- - Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- - Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Přípravky na ošetření vín a moštů » Víno
Bentonit Plusgran Gel 1 kg
Kód produktu: 1373
Granulovaný sodný bentonit, získaný z nejkvalitnějších amerických montmorillonitových surovin
69 Kč 57,02 Kč Bez DPH
Plusgran® Gel je doporučený pro čiření vín (vysoká deproteinizační aktivita). Bentonit je vhodný pro aplikace, kde požadujeme krátký reakční čas s minimálním množstvím sedimentu. Je zajímavý pro svoji schopnost inaktivace oxidačních enzymů.
Používá se pro čiření moštů, vín, ovocných šťáv a vinných octů.
Kontrolní testy ukázaly, že se jedná o jeden z nejlepších produktů na trhu.
Plusgran® Gel je bentonit získaný z nejkvalitnějších amerických montmorillonitových surovin. Jeho speciální vlastnosti v kombinaci s výrobním procesem zajišťují bentonitu silnou deproteinizační schopnost. Ve skutečnosti má Plusgran® Gel minimálně 80% aktivitu. Díky této vlastnosti může být používán při proteinové stabilizaci v malých dávkách.
Jednotná velikost granulí snižuje množství adsorbované vody na optimum a tím se netvoří hrudky.
Aplikace
- Důkladně promíchejte Plusgran Gel ve vodě v poměru minimálně 1:20, získejte homogenní suspenzi.
- Nechejte odstát několik (minimálně 3-4) hodin, z důvodu nabobtnání bentonitu.
- Poté vmíchejte do celého objemu
V praxi se ukázalo, že delší nabobtnání zvyšuje aktivitu bentonitu.
V případě, že budou použity jiné čiřící prostředky na bázi proteinů (želatina, kasein...), doporučuje se provedení v postupném pořadí, kdy bentonit je použit jako poslední.
Dávkování
- mošty a mladá vína: 15 - 30 g/hl
- vína bílá i červená: 5 - 30 g/hl
- ovocné šťávy a vinné octy: 40 - 120 g/hl
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy