Rapidase Clear 15 g




Pektolytický enzymatický přípravek pro odkalení moštů bílých vín. Odkalovací enzym.
Použití
Přidejte co nejdříve po lisování. Enzym rozpusťte v 10-ti násobném množství vody (moštu). Přípravek je aktivní při teplotách od 6 do 50 °C. Aktivita vzrůstá spolu s růstem teploty. Enzym je inaktivován přípravky obsahujícími bentonit.
Dávkování
1-4g/hl moštu:
- 1-2g/hl pro teploty nad 13 °C
- 2-3g/hl pro teploty mezi 10 a 12 °C
- 3-4g/hl pro sedimentaci kratší než 6 hodin při teplotě nad 10 °C
Složení
Pektináza, maltodextrin.
Skladování
Uchovejte v chladnu a suchu při teplotě +5 až +15 °C.
Bezpečnostní pokyny
H334 Při vdechování může vyvolat příznaky alergie nebo astmatu nebo dýchací potíže.
P261 Zamezte vdechování.
P285 V případě nedostatečného větrání, používejte ochranu dýchacích cest.
Při vdechnutí přeneste postiženého na čerstvý vzduch a ponechte jej v klidu v poloze usnadňující dýchání. Při potížích volejte toxikologické informační středisko nebo lékaře.
Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.
- Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
- Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
- Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
- Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
- Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
- Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
EAN: | 769503770925 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.