Turbokvasnice 18-21% Coobra

Absolutní špička mezi kvasnicemi. Tyto kvasinky jsou tolerantní až ke 21 % alkoholu. 

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 4006
99 Kč 81,82 Kč bez DPH
Turbokvasnice 18-21% Coobra
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Vysoce kvalitní speciální kvasinky pro cukrové nebo ovocne kvasy od švédského výrobce

Běžné kvasnice odumírají při 11-12% alkoholu v kvasu, přičemž zbytek cukru zůstane nezkvašen. Turbo kvasnice jsou tolerantní k až 21 % alkoholu.

Vhodné pro ovocný, cukrový, obilný či řepný kvas, také na výrobu medoviny. 

Aroma výsledného kvasu je neutrálnější

Dávkování

Jedno balení (135 gramů) je na

  • 100l ovocného kvasu (+ cca 5 kg cukru)
  • 25 až 50 litrů obilného kvasu
  • 25 litrů bramborového/cukrového kvasu (+ 8 kg cukru)

Aplikace

  • Kvasnice se aplikují přímým rozsypáním do kvasu, následně se přidá cukr předem rozmíchaný ve vodě a celý kvas se promíchá.
  • Při kvašení v uzavřené nádobě používat kvasnou zátku!

Složení

  • Sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů.

V případě jejich nedostupnosti vám rádi doporučíme a nabídneme stejně kvalitní alternativní produkt – například turbokvasnice 18–20 % (bestseller)které patří k našim nejoblíbenějším.

Kompletní návod a katalog Studnice vinaře: od kvasinek po finální úpravy (FermiHill)

Cesta k čistému a stabilnímu vínu začíná správnými postupy. Tento návod přináší osvědčené metody pro řízené kvašení, čiření, stabilizaci a úpravy, které vedou k dokonale vyváženému vínu.

  • Kvasinky a fermentace: výběr kmenů, teploty, restart, kontrola průběhu.
  • Živiny pro kvasinky: kdy a kolik dávkovat pro stabilní kvašení a čisté aroma.
  • Enzymy: lisování, extrakce barvy a aromatiky, rychlejší odkalení moštu.
  • Čiření & stabilizace: jak dosáhnout křišťálové čirosti a senzorické stability.
  • Školení nápoje: ladění chuti, vůně a textury (taniny, dřevo, batonáž).
  • Úprava kyselin: doladění rovnováhy chutí ve finálním produktu.
📥 Stáhnout návod & katalog (PDF)  
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 7.8.2025
Perfektní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola