Powered by Smartsupp

UPOZORNĚNÍ

Z důvodu probíhajícího stěhování prodejny může mít dodání vaší objednávky několikadenní zpoždění.

Vinařský dům KOPEČEK

Pomůžeme s objednávkou: +420 777 903 432 8:00 - 17:00

Jaro Léto Podzim Zima Postřehy

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Mlýnkoodstopkovače

Tak už nám pomalu začíná vinobraní. U cest jde vidět první prodejce „burčáku“, nebo co to vlastně je, modré odrůdy se začínají zbarvovat a přípravy ve sklepích vrcholí. Dnes už by se vinobraní nemělo obejít bez pořádné techniky, jako jsou například mlýnkoodstopkovače. Pokud používáte jenom mlýnek na hrozny, je možné, že vaše vína budou hořká a trpká.

Třapiny, zvláště pokud se naruší mletím, obsahují vysoký podíl negativních látek, zbytků postřiků, různých brouků atd. Tyto nečistoty pak po vylisování negativně ovlivňují kvalitu vína.

Jednoduchý princip zázračného mlýnku na hrozny

Ačkoliv se to tak na první pohled nemusí jevit, mlýnkoodstopkovač (někde nazývané mlýnkoodzrňovače) funguje na poměrně jednoduché bázi. Do násypky se nasypou hrozny, podávací šnek je šetrně posunuje k dvojici nastavitelných ozubených válců, které se točí proti sobě. Je velmi důležité, aby byly správně nastaveny a štěrbina mezi nimi odpovídala velikosti bobule odrůdy, kterou zrovna zpracováváte. Bobule by měla projít mezi válci jen lehce „naprasklá“, nikoli rozemletá na kaši. Poté hrozen propadne do děrovaného koše, kde od něj rotující lopatky odstraní třapinu a vyhodí ji ven z přístroje. Samotná bobule pak skrz otvory v koši propadne do nakvášecí nádoby. Základ kvalitního vína je na světě. 

Mlýnkoodstopkovače

Obrázek: Elektrický mlýnkoodstopkovač

Ruční nebo elektrický mlýnkoodstopkovač

Pro menší objemy bohatě stačí mlýnkoodstopkovač ruční. Je cenově dostupnější a za slušnou cenu. Pokud máte zpracovat větší množství hroznů, elektrický mlýnek s odstopkovačem vám práci mnohonásobně usnadní. Ceny takovýchto mlýnkoodstopkovačů na elektrický pohon 220V jsou oproti dřívější době velmi nízké. Jejich výhoda oproti ostatním výrobkům podobného typu je v tom, že mají na nejexponovanějších místech, tedy krytu motoru a krytu na třapiny plastové a tím bezúdržbové díly.

Na videu níže uvidíte, jak celý proces zpracování hroznů na této poctivé italské mašině funguje.

Ruční mlýnky na ovoce

Pro ty, co raději ženou plody přes hada, máme ruční mlýnek na ovoce. Ten má speciální válce s trny, které jakékoliv ovoce připravované k pálení krásně připraví.

Pokud takové zařízení jako mlýnkoodstopkovač nemáte a uvažujete o jeho koupi, neváhejte. Budete příjemně překvapeni kvalitou vašeho vína, bez rušivých hořkých a tříslovinových tónů.

Vinobraní má nevýhodu v tom, že nepočká. Je proto nutné se na něj připravit a pokud jste ještě neudělali revizi sklepa, právě je teď je nejvyšší čas. A při tom zkontrolovat, co vám na vinobraní chybí. Se vším tím vám tady ve Vinařském domě Kopeček pomůžeme. Sběrové bedny, nůžky, lisy, kádě, kvasinky na všechny odrůdy, výživu, enzymy a mnoho dalších nutností, které je třeba připravit. Nově u nás najdete také cukr krystal v 25 kg balení. Teď už jenom, aby ty hrozny byly zdravé...

Související produkty

Mlýnek na ovoce AZ-7 EKO

4 999 Kč
Ruční drtič ovoce s hliníkovými válci, vhodný pro jádrové a bobulovité ovoce.
u dodavatele - na dotaz

Mlýnek na hrozny ruční nerez PGI Grifo

7 699 Kč
Nerezový ruční mlýnek na hrozny o rozměrech násypníku 95x60cm.
+ -
ks
skladem

Mlýnkoodstopkovač el. se šnekem DMCSI Grifo

19 279 Kč
Elektrický polonerezový mlýnkoodstopkovač se šnekem s nylonovými válci na hrozny. Tento přístroj se jistě stane věrným pomocníkem při zpracování hroznů.
u dodavatele - na dotaz

Bedna T50 na maso/hrozny

Bedna T50 na maso/hrozny
 TOP PRODUKT
209 Kč
Klasická sběrová bedna, oficiálně na maso, u vinařů nejpraktičtější na sběr hroznů. Má však i mnoho jiných využití.
+ -
ks
skladem

Káď vinařská 150 l nízká

999 Kč
Plastová káď vhodná na hrozny ale také na vodu, potraviny, ryby, kvas, ...
+ -
ks
skladem

Mlýnek na ovoce ruční nerezový

6 579 Kč
Ruční celonerezový mlýnek na ovoce
+ -
ks
skladem

Mlýnkoodstopkovač DMA ruční

8 349 Kč
Ruční odstopkovač s nylonovými válcemi na hrozny
+ -
ks
skladem

Mlýnkoodstopkovač DMC lakovaný

13 699 Kč
Elektrický odstopkovač ze šnekem s nylonovými válcemi na hrozny
+ -
ks
skladem

Mlýnkoodstopkovač DMCI nerezový

24 799 Kč
Elektrický odstopkovač ze šnekem s nylonovými válcemi na hrozny
+ -
ks
skladem

Mlýnkoodstopkovač DMS lakovaný

13 199 Kč
Elektrický odstopkovač s nylonovými válcemi na hrozny
+ -
ks
skladem

Mlýnkoodstopkovač švestky, meruňky

41 499 Kč
Elektrický mlýnkoodstopkovač se šnekem a pryžovými lamelami na švestky, meruňky a jiné peckoviny.
u dodavatele - na dotaz

Další články

Výroba domácího ovocného vína, příprava a kvašení + recept

Kategorie: Podzim

Výroba vína není jenom o hroznech. Stále oblíbenější jsou také domácí vína z jiných druhů ovoce, a to z dobrého důvodu. Je to zábavný proces, který může dělat každý, a konečný produkt v podobě vlastního vína je nejen chutný, ale také jeden ze způsobů, jak si užít čas s přáteli a rodinou. V tomto článku vám ukážu, jak připravit kvašení na jeho následný zdravý průběh, v čem víno vyrábět a padne zde i několik základních zásad pro výrobu ovocných vín. Dodržení správných postupů lze vytvořit opravdu vynikající produkt, tak proč to nevyzkoušet? Čtěte dále.

Jak vyrobit víno z nahnilých hroznů

Kategorie: Podzim

Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi deštivými. A právě kvůli tomu musíme někdy sbírat hrozny, které nejsou v nejlepší kondici a jsou napadeny plísní šedou. V následujícím článku si popíšeme důležité kroky k eliminaci možných problémů v budoucím víně. Nebo alespoň k jejich zmírnění.

Zpracování moštu a příprava na kvašení

Kategorie: Podzim

Neuvěřitelně letní počasí dohání zpoždění zralosti révy. Takřka tropické dny vhání cukr do bobulí a přehodnocuje tak plány vinařů na sběr. Takže co je připraveno a zdravé, posbírejme co nejdříve. Ale jak vlastně po sběru postupovat? Jak zpracovat a připravit mošt na to, aby se proměnil v lahodné mladé víno? Čtěte dále.

Jak správně vybrat kvasinky

Kategorie: Podzim

Kvasinek dnes máme (zaplať pánbůh) velké množství druhů a na své si u nás přijde opravdu každý vinař se všemi možnými nároky na hotový produkt. Jak se ale v nich vyznat a které konkrétně použít? Pomůže následující stručný přehled.

Některé mladé vína potřebují čas

Kategorie: Podzim

Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to víc se my vinaři rádi ukrýváme do svých klenutých katedrál, letos plných velmi perspektivních vín. A stejně jako s neúprosnou pravidelností přichází tento typ počasí, se stejnou pravidelností se ve sklepích u vína se mezi jednotlivými vinaři roztáčí dohady na téma číření, školení vína a jak a zejména kdy tyto úkony vlastně provést.

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy

Produkt byl vložen do košíku