Powered by Smartsupp

UPOZORNĚNÍ

Z důvodu probíhajícího stěhování prodejny může mít dodání vaší objednávky několikadenní zpoždění. Naše prodejna v Dubňanech bude zavřena do středy 24.4.

Vinařský dům KOPEČEK

Pomůžeme s objednávkou: +420 777 903 432 8:00 - 17:00

Jaro Léto Podzim Zima Postřehy

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Jak správně vybrat kvasinky

Kvasinek dnes máme (zaplať pánbůh) velké množství druhů a na své si u nás přijde opravdu každý vinař se všemi možnými nároky na hotový produkt. Jak se ale v nich vyznat a které konkrétně použít? Pomůže následující stručný přehled.

26.09.2022

Po kliknutí na jednotlivé kvasinky se otevře stránka s jejich detaily.

Rozdělení dle konkrétních odrůd

Bílá vína

Veltlínské zelené - FermiHill VeltlinAnchor VIN 13FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Müller-Thurgau - FermiHill Müller-ThurgauFermiHill Tropic, Anchor VIN 13FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Ryzlink vlašský - FermiHill RyzlinkAnchor Alchemy I, FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Ryzlink rýnský - FermiHill RyzlinkFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), Anchor Alchemy I, FermiHill Sauvignon, FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

ChardonnayFermiHill Chardonnay, FermiHill Tropic, Anchor Exotics MOSAICAnchor VIN 2000FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Rulandské bílé FermiHill TropicAnchor Exotics MOSAICFermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení). 

Rulandské šedé FermiHill Buket, FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill TropicAnchor Exotics MOSAICFermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Silvanské zelené - FermiHill VeltlinFermiHill IntenseFermiHill Tropic, Anchor Alchemy IVFermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

NeuburskéFermiHill VeltlinAnchor Alchemy IFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Sauvignon - FermiHill SauvignonFermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Alchemy IIAnchor Exotics NovelloFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Muškát moravskýFermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Alchemy IIAnchor Exotics NovelloFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

PálavaFermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Alchemy IIFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

HibernalFermiHill RyzlinkFermiHill SauvignonFermiHill Buket, Anchor Exotics NovelloAnchor VIN 2000FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool(chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení). 

Tramín červený FermiHill BuketAnchor VIN 2000FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení). 

Solaris - FermiHill IntenseFermiHill TropicAnchor Exotics NovelloFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Cool (chladnomilné kvasinky), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Červená vína

Svatovavřinecké - FermiHill Fruit Red, Anchor NT 50FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení). 

FrankovkaFermiHill Red ExtraFermiHill BerryAnchor NT 112FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení). 

ZweigeltrebeFermiHill Berry, FermiHill Red ExtraAnchor Alchemy IV, Anchor NT 50FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Rulandské modréFermiHill Red ExtraAnchor NT 202Anchor NT 112Anchor Alchemy IVFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Modrý portugal -  FermiHill Fruit RedAnchor NT 50FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Cabernet SauvignonFermiHill Cabernet, FermiHill Fruit RedFermiHill BerryAnchor NT 202Anchor NT 112FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Cabernet MoraviaFermiHill Fruit Red, FermiHill CabernetAnchor NT 50Anchor Alchemy IVFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

AndréFermiHill Red Extra, FermiHill BerryAnchor Alchemy IVFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

DornfelderFermiHill Red ExtraAnchor NT 202FermiHill BerryAnchor Alchemy IVFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

MerlotFermiHill Fruit RedFermiHill CabernetAnchor NT 50, FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

 

Rozdělení dle technologických postupů

Pro kvašení při nízkých teplotách (od 11°), univerzální, zachovávající odrůdovost a aroma -  FermiHill Cool.

Pro výrobu růžových (rosé) vín - FermiHill RoséFermiHill Intense, Anchor Alchemy IV.

Pro výrobu slámových, ledových i ostatních typů hroznových a ovocných vín - FermiHill Champion

Pro problémové a zastavené kvašení hroznových a ovocných moštů - FermiHill Restart.

Pro vína s důrazem na intenzivní aromatiku a tvorbu esterů - FermiHill IntenseAnchor Exotics Novello.

Pro vína respektující typické rysy odrůdy a jejich unikátní lokality - FermiHill Terroir.

Pro výrobu sektů, šumivých vín a ciderů - FermiHill Speciál.

Pro výrobu esterových vín s ovocnými a minerálními tóny - Anchor VIN 13

Pro výrobu vín, určených k archivaci - Anchor Alchemy IV.

 

Kvasinky pro méně rozšířené odrůdy

Aurelius - FermiHill RyzlinkFermiHill SauvignonAnchor Alchemy IIFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Irsai Oliver - FermiHill RyzlinkFermiHill IntenseFermiHill TropicFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Veltlínské červené rané - FermiHill VeltlinFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Děvín - FermiHill BuketFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Floriánka - FermiHill BuketFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Muškát Otonnel - FermiHill IntenseFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Cabernet Cortis - FermiHill Cabernet, Anchor Alchemy IVFermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Alibernet - FermiHill CabernetAnchor NT 112FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Neronet - FermiHill CabernetAnchor NT 112FermiHill Terroir (důraz na typičnost a lokalitu), FermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

Různé moštové a stolní odrůdy - FermiHill CoolFermiHill TerroirFermiHill Restart (zastavené a problémové kvašení).

 

O kvasinkách FermiHill a Anchor.

Vinné kvasinky řady FermiHill

Špičková řada selektovaných kvasinek, ideálních pro středoevropská vína. Najdete zde odrůdové i specifické kvasinky, vhodné pro produkci všech typů vín. Mají společné dávkování 20 g/hl a jsou v balení po 20 g, 100 g a 1 kg.

Vinné kvasinky řady Anchor

Prémiové kvasinky od předního světového producenta enologických přípravků - Oenobrands z francouzského Montpellier. Tyto kvasinky na víno plní svůj úkol na jedničku a spojují je stejné přednosti: schopnost dokončit fermentaci, účinnou a přirozenou konverzi aroma, minimální pěnění, nízkou produkci prchavých kyselin a absenci pachutí. 

Další články

Výroba domácího ovocného vína, příprava a kvašení + recept

Kategorie: Podzim

Výroba vína není jenom o hroznech. Stále oblíbenější jsou také domácí vína z jiných druhů ovoce, a to z dobrého důvodu. Je to zábavný proces, který může dělat každý, a konečný produkt v podobě vlastního vína je nejen chutný, ale také jeden ze způsobů, jak si užít čas s přáteli a rodinou. V tomto článku vám ukážu, jak připravit kvašení na jeho následný zdravý průběh, v čem víno vyrábět a padne zde i několik základních zásad pro výrobu ovocných vín. Dodržení správných postupů lze vytvořit opravdu vynikající produkt, tak proč to nevyzkoušet? Čtěte dále.

Jak vyrobit víno z nahnilých hroznů

Kategorie: Podzim

Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi deštivými. A právě kvůli tomu musíme někdy sbírat hrozny, které nejsou v nejlepší kondici a jsou napadeny plísní šedou. V následujícím článku si popíšeme důležité kroky k eliminaci možných problémů v budoucím víně. Nebo alespoň k jejich zmírnění.

Zpracování moštu a příprava na kvašení

Kategorie: Podzim

Neuvěřitelně letní počasí dohání zpoždění zralosti révy. Takřka tropické dny vhání cukr do bobulí a přehodnocuje tak plány vinařů na sběr. Takže co je připraveno a zdravé, posbírejme co nejdříve. Ale jak vlastně po sběru postupovat? Jak zpracovat a připravit mošt na to, aby se proměnil v lahodné mladé víno? Čtěte dále.

Některé mladé vína potřebují čas

Kategorie: Podzim

Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to víc se my vinaři rádi ukrýváme do svých klenutých katedrál, letos plných velmi perspektivních vín. A stejně jako s neúprosnou pravidelností přichází tento typ počasí, se stejnou pravidelností se ve sklepích u vína se mezi jednotlivými vinaři roztáčí dohady na téma číření, školení vína a jak a zejména kdy tyto úkony vlastně provést.

Jak funguje chladnomilný bentonit

Kategorie: Podzim

V období pokročilého podzimu vinaři tráví naprostou většinu času souvisejícího s vínem ve sklepích. Hlídají u mladých vín zbytkové cukry, kyselost, sirku a začínají čeřit. I když je pravda, že v některých vinicích ještě může probíhat vinobraní, většina už je pod střechou. Vlastně pod zemí. Jinými slovy - je čas se zavřít do sklepa a věnovat se vínům. A s tím i souvisí dnešní téma - bentonit, který funguje i v chladnějších podmínkách.

Rádce pěstitele - newsletter

Přeji si odebírat zajímavé články, rady a tipy pro všechny vinaře a zahrádkáře.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem rozesílky newsletteru

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy

Produkt byl vložen do košíku